Hem Whisky & Bourbon Dead Rabbit, NYC kommer till Stockholm

Dead Rabbit, NYC kommer till Stockholm

av Livets Goda

Baren Dead Rabbit är belägen i Financial District på Manhattan och öppnade 2013. Innan dörrarna slogs
upp till detta baretablissemang krävdes en 2 år lång research som kantades av blod, tårar och t.o.m. en sjukhusvistelse. Konceptet som präglas av ägarnas kärlek till cocktails och sitt eget ursprung har resulterat i en av världens mest prisade cocktailbarer. Detta i ett område på Manhattan som tidigare visat sig svårt att driva barer med hög ambitionsnivå i. Sedan dess har såväl lokala som långväga gäster flockats för drinkar och hög service i en stämningsfull miljö.

New York anses vara en av världens ledande cocktail-städer med många framstående och kända bartendrar, där de flesta är män. Men på senare tid har vi med stor glädje börjat se fler och fler kvinnor lyftas fram och ta plats som stora profiler i branschen. På Dead Rabbit är Jillian Vose barchef sedan ett par år tillbaka, där ansvar hon för menyutveckling, barpersonal och att upprätthålla den höga kvalitén. Med erfarenhet från några av NYC´s mest prestigefulla barer såsom Maison Premiere och Death & Co är hon ett av de absolut tyngsta namnen på den amerikanska cocktailscenen.

2013 besökte ägarna av Dead Rabbit Stockholm och vid ett besök på Corner Club blev de hänförda av Madeleine Rapp som vid denna tidpunkt arbetade bakom baren. Så pass hänförda att de inom kort åter tog kontakt med Madeleine och erbjöd henne en tjänst. Efter det tog en lång visumprocess vid, men sedan sommaren 2015 återfinns Madeleine på The Parlor på Dead Rabbits andra våning.

”Det är verkligen en fantastisk resa hon har gjort från sin hemstad Örebro via Stockholm till The City That Never Sleeps där konkurrensen är stenhård och leveransen alltid måste vara på topp, och levererar, det gör Madeleine!” – Jakob Sundin, Bartenders’ Choice Awards

Dead Rabbit har vunnit det mesta som går att vara nominerad i på Drinks Internationals Worlds 50 Best Bars och Tales Of The Cocktail, två av de mest prestigefulla utmärkelserna som går att vinna.
Under gästspelet som äger rum på Hobo Hotel, på Brunkebergstorg i Stockholm serverar Jillian och
Madeleine speciellt framtagna cocktails.

Dead Rabbit Gästbartending
Öppet för allmänheten. Fritt inträde.
Datum: Lör 2/12
Tid: 19.00 – 24.00

[ai:Content_link url=https://www.livetsgoda.se/nedrakning-for-sveriges-basta-barer-krogar-2017]

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING