Hem Nyheter Debuchy Brut Réserve – det finns god billig champagne

Debuchy Brut Réserve – det finns god billig champagne

av Livets Goda

Genvägarna inom vinets värld är få och är det billigt så är det oftast så av en anledning. När det kommer till champagne på Systembolaget har det funnits ett stort symbolvärde i att pressa ner priset precis under tvåhundringen bland importörer och det är precis vad nyheten Debuchy också lyckas med. Man räknar knappast med något allt för minnesvärt på den här nivån och i ärlighetens namn hade vi nog hellre investerat i en Franciacorta för samma peng men just det här champagnebubblet sticker faktiskt ut och överraskar med en högst trivsam och egen karaktär.

Debuchy Brut Réserve, Champagne, Frankrike

(art.nr. 51619, 750 ml, 12%, 195 kr, 85 p)
Endast blå druvor ingår i blenden, 60 procent pinot meunier, resten pinot noir och bara det faktum att vinet legat 36 månader på sin fällning gör att du slipper de alltför ungdomliga och brödjästiga tonerna och istället blir det till en finstämd doft med röda äpplen, hallon, nougat och viss blommighet. Det finns en rondör i vinet, en liten sötma som såklart ökar inställsamheten men den passar vinet och det som man i stället tänker på är de små finstämda bubblorna som lyfter stenfruktstonerna och citrustouchen.

Debuchy är ett brand som tillhör importören men bakom champagnen finner vi familjefirman Champagne Didier Chopin i Vallée de la Marne.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING