Delikat skolförsäljning

Övrigt Att god och hälsosam mat är på modet ser man bland annat genom att titta på skolklassers insamlingar. Borta är de torkade äppelsnacksen barnen sålde för att ha råd att åka på klassresa, och de massproducerade kokosbollarna som inte innehöll en enda naturlig ingrediens som inte var laboratorieframställd (och hela bakverket smakade därefter).

Artikeln är i samarbete med Innovative Content

Numera är det istället exklusivitet man marknadsför. Ekologisk mat i lyxiga presentförpackningar och handgjord konfektyr av hög kvalitet. Ett exempel på trenden är företaget DelikatessKungen som hjälper skolklasser och idrottsföreningar att få råd till sina resor. Genom provisionsbaserad försäljning säljer grupper av barn och ungdomar företagets delikatesser, som lufttorkad salami, belgiska chokladpraliner, prisbelönt cheddarost och ekologisk jungfruolivolja från Sicilien.

Okej, man handlar väl inte av skolgrupper för att göra en bra affär utan för att man vill hjälpa dem att komma iväg på sin utflykt eller skolresa, men det är ju ändå roligare att köpa läckra delikatesser skapade av små familjeföretag än massproducerade ytterligheter man inte vet hur man ska bli av med.

Ungefär hälften av alla konsumenter är enligt en undersökning i Yougov rädda för gifter och tillsatser i maten. Det bästa sättet att slippa gifterna är att inte köpa dem. Dels för att vi då slipper få i oss dem, men också för att om fler följer i det spåret kommer marknaden att tvinga bort dem.

Att på ett tidigt stadium lära barn skillnaden på hög och låg kvalitet är kanske den allra bästa lärdomen vi kan ge dem. Apropå hållbarhet.


Primörtur under Matrundan på Österlen

Whisky och Bourbon Under årets Matrunda på Österlen kan man följa med på…
24 May, 2019

Rysk ”lågalkohol-vodka” släpps på Systembolaget

Whisky och Bourbon Ryska White Lake Vodka 40% lanserades i mars 2017 och…
24 May, 2019

Organic Value – ett lyckat första besök i Sverige med fokus på Italien och ekologiskt

Vin Den 20:e maj besökte den Italienska vinmässan ”Organic Value” Sverige…
24 May, 2019

Stockholms Bränneri släpper Akvavit

Whisky och Bourbon Den 5 juni, 10:00 släpps Stockholms Akvavit som får sin…
24 May, 2019

Nytt utbildningssamarbete ska få fler kockar i arbete

Mat och Restaurang I ett gemensamt initiativ för att minska bristen på kockar…
24 May, 2019

Karibiska smaker i Årets Sill 2019

Mat och Restaurang Aldrig tidigare har Årets Sill haft en så stor och…
24 May, 2019

City Gross nya koncept: Mindre butiker i centrala lägen

Mat och Restaurang Bergendahls Food vill komma närmare kunderna i stadskärnorna och lanserar…
24 May, 2019

Kockarna som är vidare i Årets Kock 2019

Mat och Restaurang Nu är det klart vilka 24 kockar som går vidare…
23 May, 2019

Jameson tar fram drink till Sweden Rock – The Sweden Rocktail

Whisky och Bourbon För dig som i år besöker Sweden Rock Festival ges…
23 May, 2019

Kronan, höga kostnader för arbetskraft och myndighetskrångel hämmar svenska livsmedelsföretag

Övrigt Enligt den svenska livsmedelsindustrin är Sveriges styrkor jämfört med våra…
23 May, 2019

GLÖET vann guld i Women’s Wine & Spirits Awards i London

Vin Women’s Wine & Spirits Awards som anordnas i London har…
23 May, 2019

Larsa Foods inleder grillsäsongen med en ny grillost

Mat och Restaurang Efterfrågan på Halloumi och övriga grillostar har ökat markant i…
22 May, 2019

Årets Kock rekryterar Vanja Vilbern till Marknads- och Partnerchef

Mat och Restaurang – Jag ser verkligen fram emot att få vara med…
22 May, 2019

Den 1 juni lanseras Orval trappistöl på nytt

Whisky och Bourbon Orval är tillbaka! Den 1 juni lanseras Orval på Systembolaget.
22 May, 2019

Leif GW Persson lanserar GW:s Rosa

Vin Efter fjolårets succé med GW:s RÖDA och GW:s VITA har…
22 May, 2019

Talisker bjuder in till fiskeäventyr i Fiskebäckskil

Whisky och Bourbon Whiskyvarumärket Talisker lanserar ett fiskeäventyr i Fiskebäckskil tillsammans med Restaurang…
22 May, 2019

City Gross e-handel slår försäljningsrekord – lanserar fler matkassar

Mat och Restaurang City Gross e-handel fortsätter att gå starkt framåt i och…
22 May, 2019

Arla Köket® lanserar nya desserter

Mat och Restaurang Lagom till att sommaren gör entré lanserar Arla Köket fräscha…
22 May, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
22 May, 2019

Dags för Ostens Dag 27:e maj

Mat och Restaurang Nu firas snart ostens dag! Svenskar är storkonsumenter av ost…
22 May, 2019
Artikelarkivet