Delikat skolförsäljning

Övrigt Att god och hälsosam mat är på modet ser man bland annat genom att titta på skolklassers insamlingar. Borta är de torkade äppelsnacksen barnen sålde för att ha råd att åka på klassresa, och de massproducerade kokosbollarna som inte innehöll en enda naturlig ingrediens som inte var laboratorieframställd (och hela bakverket smakade därefter).

Artikeln är i samarbete med Innovative Content

Numera är det istället exklusivitet man marknadsför. Ekologisk mat i lyxiga presentförpackningar och handgjord konfektyr av hög kvalitet. Ett exempel på trenden är företaget DelikatessKungen som hjälper skolklasser och idrottsföreningar att få råd till sina resor. Genom provisionsbaserad försäljning säljer grupper av barn och ungdomar företagets delikatesser, som lufttorkad salami, belgiska chokladpraliner, prisbelönt cheddarost och ekologisk jungfruolivolja från Sicilien.

Okej, man handlar väl inte av skolgrupper för att göra en bra affär utan för att man vill hjälpa dem att komma iväg på sin utflykt eller skolresa, men det är ju ändå roligare att köpa läckra delikatesser skapade av små familjeföretag än massproducerade ytterligheter man inte vet hur man ska bli av med.

Ungefär hälften av alla konsumenter är enligt en undersökning i Yougov rädda för gifter och tillsatser i maten. Det bästa sättet att slippa gifterna är att inte köpa dem. Dels för att vi då slipper få i oss dem, men också för att om fler följer i det spåret kommer marknaden att tvinga bort dem.

Att på ett tidigt stadium lära barn skillnaden på hög och låg kvalitet är kanske den allra bästa lärdomen vi kan ge dem. Apropå hållbarhet.


Nyheter från High Coast Whisky - Origins är påväg

Whisky och Bourbon Just nu är High Coasts nya whiskyserie Origins på väg…
22 Mar, 2019

Fyra godheter från Charles Smith lanseras på Systembolaget idag

Vin Premium Den 22:a mars lanseras inte mindre än fyra viner, dedikerade…
22 Mar, 2019

Nu lanseras ekologisk mat för hundar och katter

Övrigt Den ekologiska mat-trenden når nu också djurmat när det italienska…
22 Mar, 2019

Piccini Memoro med ny kostym

Vin Det italienska rödvinet Piccini Memoro som svenskarna lärt känna under…
22 Mar, 2019

Domaines Paul Mas är bästa franska producenten i Mundus Vini 2019

Vin I vintävlingen Mundus Vini 2019 står vinproducenten Domaines Paul Mas…
21 Mar, 2019

OO Brewing till En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Whisky och Bourbon Svenska Dryckesmässor är glada över att ha med sig ett…
21 Mar, 2019

Nyheter från Springbank i april på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den fjärde och femte april lanseras en exklusiv samling buteljer…
21 Mar, 2019

Plantation återlanserar Experience Pack

Whisky och Bourbon Efter hög efterfrågan återlanserar nu topproducenten Plantation Rum sin förpackning…
21 Mar, 2019

Årets Kock lanserar Årets Kockelev och Årets Kockelever

Mat och Restaurang Årets Kock lanserar ungdomstävlingarna Årets Kockelev och Årets Kockelever i…
21 Mar, 2019

Njutningstips till fredagskvällen

Övrigt När arbetsveckan nått sitt slut finns det få saker lika…
20 Mar, 2019

Nytt besöksrekord för Malmö öl- och whiskyfestival – 13 567 besökare drack 20 000 liter öl i helgen

Whisky och Bourbon I helgen arrangerades Malmö öl- och whiskyfestival för sjunde gången.…
20 Mar, 2019

Vårens första mat- och dryckesmässa Malt, Mat & Destillat

Mat och Restaurang Malt, Mat & Destillat är den urbana mötesplatsen för alla…
20 Mar, 2019

Premiär för Kiviks Musteris skånska ciderprovningar på Solnäs Gård

Whisky och Bourbon Kiviks Musteri vill lyfta skånsk cider genom att arrangera ciderprovningar…
20 Mar, 2019

Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 i lager hos Winefinder

Vin Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 har hedrats med hela…
19 Mar, 2019

Kiviks Musteri skippar sugrören i sin senaste satsning

Övrigt Kiviks Musteri lanserar nu en ny apelsinjuice och sin klassiska…
19 Mar, 2019

Kilchoman STR Csk Matured kommer till Sverige

Whisky och Bourbon Kilchoman STR Cask Matured är en ny buteljering från det…
16 Mar, 2019

The Kraken Black Spiced Rum

Whisky och Bourbon Myten om havsmonstret The Kraken ligger till grund för romvarumärket…
18 Mar, 2019

Svenska Kocklandslagets VM-vinnarmeny lanseras på Viking Cinderella

Mat och Restaurang I november 2018 vann Svenska Kocklandslaget VM i Luxemburg med…
18 Mar, 2019

No thyme to waste

Mat och Restaurang Spruckna tomater, lökskal, utgången mjölk och äpplen med fläckar på.…
18 Mar, 2019

Akebono expanderar och nyrekryterar Dan Jay-Olsson

Whisky och Bourbon Nu får Akebono, Sveriges ledande sakeimportör i ledning av Åke…
18 Mar, 2019
Artikelarkivet