Hem Vinvärlden Della Vite – ytterst seriös & kvalitativ prosecco

Della Vite – ytterst seriös & kvalitativ prosecco

av Livets Goda

Prosecco associeras tyvärr allt för sällan med högkvalitativa upplevelser utan snarare är det enkla produkter i massupplagor och utan några bestående egenskaper. Undantagen finns dock, de som verkligen vill visa glera-druvans potential och att regionen Valdobbiadene kan leverera på en högre nivå. I våra glas; Della Vite Superiore Extra Dry.

Bakom Della Vite finner vi systrarna Chloe, Poppy & Cara Delevingne. De spenderade ett par års tid att utveckla en riktigt seriös prosecco tillsammans med en tredje generations vinfamilj i Valdobbiadene. Förra året lanserades så Della Vite och framgångarna lät inte vänta på sig och hyllningarna var flera från seriösa aktörer i branschen.

Förutom att arbeta med bättre vingårdslägen så tar man även processen ett steg till med handplockad kontroll över druvorna och förlängd andra jäsning vilket skänker ett helt annat djup till vinet. Och det märks, nu när Livets Goda fått möjligheten att prova Della Vite som precis landat i Sverige.

Livets Godas intryck av Della Vite Prosecco Superiore Extra Dry

Stor, expressiv doft med nyanserad stenfruktighet (persika, päron), nätmelon och mogen citrus samtidigt som det finns en fuktig ton av stenkross. Smaken visar upp silkig och smeksam mousse, långt från de mer läskliknande bubblor som vinstilen brukar ha, fin rondör och mognad i det stenfruktiga med äppliga toner som mest framträdande. Fin täthet, stramt och nyanserat avslut med citrus och grapebeska samt längd gör detta till en prosecco av högre rang.

91 p

Servera Della Vite som start på en middag och gärna med en klassisk italiensk aptitretare. Tipset är att njuta det tillsammans med en bit buffelmozzarella som du lindar en parmaskinka om och sätter på en gaffel tillsammans med en bit honungsmelon.

Della Vite återfinns i beställningssortimentet under artikelnummer 54594 och en flaska (750 ml, 11,5%, RS 1,4 g/100ml) kostar 299 kronor. För att säkerställa leverans till din föredragna systembolagsbutik innan nyår bör beställning läggas inom kort.

Till vinet HÄR >

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING