Hem NyheterNyhet WB Den 15:e december lanseras Primátor Unpasteurised Premium Lager i en limiterad utgåva på Systembolaget

Den 15:e december lanseras Primátor Unpasteurised Premium Lager i en limiterad utgåva på Systembolaget

av Livets Goda

För första gången i Sverige så kommer den 15:e december Primátor Unpasteurised Premium Lager i en så kallad TSV-lansering, Tillfälligt Sortiment Volym, på Systembolaget. Varunr: 1143501 | pris: 22,90 kr | 500 ml | alk. 5,0% VOL | tillgänglighet i ca 150 Systembolagsbutiker. Det är en limiterad upplaga om 41 600 flaskor som finns för den svenska marknaden.

Primator Unpasteurised Premium Lager är en opastöriserad och ofiltrerad lager vilket ger den härligt rund och fyllig munkänsla. Det här är en välbalanserad öl som passar perfekt till husmanskost och de kommande julborden där sältan får ett bra sällskap av beskan.  Eller varför inte bara njuta den källarsval som sällskapsdryck när ölsuget slår till. Na zdravi!

Lite kuriosa, sedan 1872 då Primátor grundades har det fortsatt att vara ett lokalt bryggeri, beläget i staden Náchod i nordöstra Tjeckien. Idag är det ett av Tjeckiens mest högteknologiska bryggerier men Primátor värnar om sin traditionella tillverkning och har fortfarande öppna jäskar i källaren. Bryggeriet är mest känt för sin klassiska Böhmiska pilsner som man också har vunnit många utmärkelser med både i Tjeckien och internationellt. Men Petr Kalúza, master brewer, brygger även innovativa samt säsongsbetonade öl. Bryggeriet har även internationellt prisbelönta överjästa öl såsom Weizenbier, English Pale Ale, Stout och India Pale Ale. Primátor betyder borgmästare.

RELATERAD LÄSNING