Hem NyheterVinnyhet Den 15:e september släpps en högklassig riesling från Österrike

Den 15:e september släpps en högklassig riesling från Österrike

av Livets Goda

Den 15:e september släpps ett limiterat antal flaskor av 2018 Ried Schreck Riesling Trocken från Weingut Stadt Krems på Systembolaget. Varunr: 92207-01 | pris: 299 kr | 750 ml | alk. 13%. Allokeringen till Systembolaget är endast 360 flaskor.

Vinet är producerat utav en av de äldsta vinproducenterna i Österrike och förmodligen även i världen. Weingut Stadt Krems har anor som sträcker sig tillbaka till 1452 men drivs sedan 2003 av Fritz Miesbauer och hans unga och energiska team. Källarna är belägna under byn Krems an det Donau i Österrikes nordvästra del närmare bestämt i området Kremstal.

Ried Schreck Riesling Trocken kommer från Weingut Stadt Krems egna ägor på 0,45 Ha. Den extremt branta och terrasserade vingården ligger på 240-335 möh och har en rakt sydlig exponering. Druvorna har handplockas exklusivt i mitten av oktober då de nått optimal mognad. Efter skörden har vinet har sedan fått vila på sin egen jästfällning i nio månader innan buteljering. Vinet har fått höga 96 poäng av Falstaff Magazin.

RELATERAD LÄSNING