Hem NyheterVinnyhet Den 25:e maj lanseras G.D.Vajras Rosabella Rosato 2020 på Systembolagets hyllor

Den 25:e maj lanseras G.D.Vajras Rosabella Rosato 2020 på Systembolagets hyllor

av Livets Goda

Det är sjätte året som G.D. Vajra gör sitt stilla rosévin, Rosabella Rosato, och givetvis är det 2020 som lanseras tisdagen den 25:e maj. Varunr: 90351-01 | pris: 119 kr | 750 ml | alk 12,5% VOL | Sverige har fått en utökad tilldelning och Systembolaget tar in 12 000 flaskor som kommer att finnas i över 150 butiker.

Rosabella Rosato 2020 är gjord på 90% Nebbiolo, 5% Barbera och 5% Dolcetto.

Mats Abrahamsson på Moestue Sverige beskriver vinet så här, “rosén har en laxrosa färg och en generös doft av florala toner med antydning av rosor, hallon, körsbär, vita persikor, fläder och jordgubbar. Lång, frisk fruktig smak och ett krispigt mineraliskt avslut. Ett härligt rosévin som passar fint till bufféer, lite lättare rätter eller till grillad kyckling med primörer i solen. Eller varför inte bara som ett härligt sällskapsvin”.

Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i byarna Barolo, La Morra, Novello och Serralunga.

1971 var Aldo Vaira en pionjär inom ekologisk vinframställning i Piemonte. I början av 1990-talet så slutade man med de ekologiska certifieringarna då det kom tre barn i tät följd som gjorde att Milena och Aldo inte hann med den administrativa delen. Däremot så har Aldo´s filosofi alltid varit ekologisk och den har man bevarat och fortsatt att bedriva under snart 50 år.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING