Hem NyheterVinnyhet Den 5:e oktober släpps årgång 2020 av Westhofener Riesling Erste Lage i limiterad upplaga

Den 5:e oktober släpps årgång 2020 av Westhofener Riesling Erste Lage i limiterad upplaga

av Livets Goda

Tisdagen den 5:e oktober släpps Weingut Wittmanns hyllade Westhofener Riesling Erste Lage som har köps in i en limiterad upplaga av Systembolaget. Nu släpps årgång 2020 av vinet med varunr: 92881-01 | pris: 249 kr | alk. 13% VOL | 750 ml | Systembolaget har köpt in 3 000 flaskor som kommer att distribueras till de flesta butikerna.

Westhofener Riesling är klassad som VDP Aus Ersten Lage och druvorna är hämtade från de bästa Premier Cru-lägena i Westhofen. Efter den manuella skörden har musten fått jäsa på stora ekfat innan vinet sedan lagrats en kortare tid innan buteljeringen i juli 2021.

Den familjeägda vinfirman Weingut Wittmann ligger i den lilla byn Westhofen i regionen Rheinhessen och räknas till en av regionens främsta producenter. Wittmann har praktiserat ekologist jordbruk i många år och samtliga av deras viner är ekologisk certifierade.

Philipp Wittmann själv beskriver årgång 2020 som en kombination av det bästa från årgång 2018 och 2019. Med å ena sidan en perfekt mognad med fina aromatiska toner och å andra sidan en elegant, ren mineralitet. Samtliga av Wittmanns viner från årgång 2020 visar en balans och stor potential. Eller som Philipp själv uttrycker det ”we are more than happy about this vintage!”

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING