Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela Sverige med storm. Eller ny och ny, padel har funnits i den spansktalande delen av världen ända sedan 1970-talet men det först på senare år som den importerats till Sverige med stor framgång. Nästan varje månad sedan 2016 har det öppnat nya padelhallar och anlagts nya padelbanor i landet, och vi verkar vara långt ifrån klara.

Padel / padeltennis är som en blandning mellan squash och tennis. Lätt förklarat är det en tennisplan som är inglasad och väggarna kan användas i spelet som i squash.

Andra likheter som padel har med tennis och squash är att man behöver få i sig bra mat och långsamma kolhydrater innan varje träning eller match. För att bli padelsportens Federer gäller det att ha koll på alla sina grejer, framförallt maten.

Innan man tar sig till den lokala padelbanan gäller det att man kommer ihåg allting. Man kan ju exempelvis aldrig bli padelns Federer utan sin Wilson Carbon Force Smartså den lär man inte glömma.

Men innan man ens gör det bör man ha fått i sig ett portion pasta med en lättare typ av sås. Såsen kan vara en klassisk köttfärssås, men tänk på att den ska vara lätt. Få i dig pastan minst två timmar före spelstart. 

Under uppvärmningen gäller det att vätska upp. Drick minst 50cl vatten en timme innan spelstart.

Under träningen/matchen är det viktigt att fylla på med kalium, men gör det i små doser så att inte magsmältningen tar över. Den klassiska bananen är en av idrottsvärldens i särklass bästa källa för kalium och den fungerar precis lika bra för padel som den gör för tennis.

Efter träningen/matchen är det dags att fylla på samtliga depåer. Padel är tacksam sport för nybörjare, men ju bättre man blir desto mer kommer man märka hur mycket energi den tar från kroppen. Fyll gärna på dina depåer med proteinrik mat som nötkött, fisk eller kyckling och komplettera med mycket grönsaker.

Utöver allt detta är det viktigt att alltid ha vattenflaskan nära till hands. Dricka bör man, annars dör man!


Ta chansen - Winemakers Dinner med Cyril Brun från champagne Charles Heidsieck

Vin Cyril Brun, chefsvinmakare för Charles Heidsieck, kommer på besök i…
18 Oct, 2019

Nya bönor sparar disk och tid

Mat och Restaurang Nu lanseras bönor utan lag i lättöppnad förpackning under varumärket…
18 Oct, 2019

Nytt ris från Zeta

Mat och Restaurang Det som redan är gott kan ibland bli ännu godare.…
18 Oct, 2019

Mackmyra kommer att överklaga Patent- och marknadsdomstolens dom kring bildanvändning i sociala medier

Whisky och Bourbon Konsumentombudsmannen (KO) har stämt Mackmyra för användandet av sex bilder…
18 Oct, 2019

Massolino Barolo 2015 i dagens lansering på Systembolaget

Vin 2015 är ett riktigt bra år i Barolo. Vintern kom…
18 Oct, 2019

Brännland Cider släpper Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015

Whisky och Bourbon Den 18:e oktober släpps Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015…
18 Oct, 2019

Dags för Gin & Tonic-glögg

Whisky och Bourbon Swedish Tonics Gin & Tonic-glögg är en modern tolkning av…
17 Oct, 2019

Gaja Sito Moresco i morgondagens lansering på Systembolaget

Vin Hösten har hittills bjudit på en hel gel godsaker från…
17 Oct, 2019

Skruf nyans Mixpack

Övrigt I somras lanserade Skruf Snus den nya produktserien skruf nyans.…
17 Oct, 2019

Årets Nolia Beer i Umeå lockar med bredare utbud och fler smakupplevelser

Whisky och Bourbon Årets Nolia Beer i Umeå, den fjärde i ordningen, bjuder…
17 Oct, 2019

Ny kycklingburgare och mexikansk comeback på MAX i höst

Mat och Restaurang Under hösten uppdaterar MAX sin meny och Grilled Chicken ersätter…
17 Oct, 2019

In Flames 2019 – nytt försäljningsrekord för High Coast

Whisky och Bourbon Som många av de whiskyintresserade fick erfara, brakade det bara…
17 Oct, 2019

Martin & Servera digitaliserar leveransavisering

Mat och Restaurang I dagarna inleds ett experiment tillsammans med ett 20-tal kunder…
17 Oct, 2019

1 av 4 unga har gjort saker de ångrat när de varit alkoholpåverkade utomlands

Övrigt Unga svenskar, 18-34 år, ser i högre grad än andra…
17 Oct, 2019

Ny Sifo-undersökning: Hållbarhetsfrågorna matköparna prioriterar

Mat och Restaurang Mat med tydlig märkning av råvarans ursprungsland, minskad användning av…
17 Oct, 2019

Japanske Keita Yuge blir Barillas Master of Pasta 2019 vid Pasta World Championship i Paris

Mat och Restaurang Keita Yuge kröntes i fredags kväll till 2019 års Barilla…
16 Oct, 2019

Advanced Master Class 1.1 – ny box om rostning från High Coast

Whisky och Bourbon Värmebehandlingen av faten är mycket betydelsefull för de smaker som…
16 Oct, 2019

Miljövänligt odlad gourmetfisk tas fram i samarbete mellan forskare, kockar och näringsliv

Mat och Restaurang Efterfrågan på fisk och skaldjur ökar stadigt, samtidigt som nära…
16 Oct, 2019

The Glenrothes - Halloween Edition 2019

Whisky och Bourbon Tretton är ett otursnummer för många och något som handlar…
16 Oct, 2019

Paolo Roberto gästar Linas Matkasse

Mat och Restaurang Linas Matkasse blickar söderut och lanserar Passione Italiana – en…
16 Oct, 2019
Artikelarkivet