Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela Sverige med storm. Eller ny och ny, padel har funnits i den spansktalande delen av världen ända sedan 1970-talet men det först på senare år som den importerats till Sverige med stor framgång. Nästan varje månad sedan 2016 har det öppnat nya padelhallar och anlagts nya padelbanor i landet, och vi verkar vara långt ifrån klara.

Padel / padeltennis är som en blandning mellan squash och tennis. Lätt förklarat är det en tennisplan som är inglasad och väggarna kan användas i spelet som i squash.

Andra likheter som padel har med tennis och squash är att man behöver få i sig bra mat och långsamma kolhydrater innan varje träning eller match. För att bli padelsportens Federer gäller det att ha koll på alla sina grejer, framförallt maten.

Innan man tar sig till den lokala padelbanan gäller det att man kommer ihåg allting. Man kan ju exempelvis aldrig bli padelns Federer utan sin Wilson Carbon Force Smartså den lär man inte glömma.

Men innan man ens gör det bör man ha fått i sig ett portion pasta med en lättare typ av sås. Såsen kan vara en klassisk köttfärssås, men tänk på att den ska vara lätt. Få i dig pastan minst två timmar före spelstart. 

Under uppvärmningen gäller det att vätska upp. Drick minst 50cl vatten en timme innan spelstart.

Under träningen/matchen är det viktigt att fylla på med kalium, men gör det i små doser så att inte magsmältningen tar över. Den klassiska bananen är en av idrottsvärldens i särklass bästa källa för kalium och den fungerar precis lika bra för padel som den gör för tennis.

Efter träningen/matchen är det dags att fylla på samtliga depåer. Padel är tacksam sport för nybörjare, men ju bättre man blir desto mer kommer man märka hur mycket energi den tar från kroppen. Fyll gärna på dina depåer med proteinrik mat som nötkött, fisk eller kyckling och komplettera med mycket grönsaker.

Utöver allt detta är det viktigt att alltid ha vattenflaskan nära till hands. Dricka bör man, annars dör man!


Nautilus Pinot Noir har bytt årgång till 2015

Vin Nautilus Pinot Noir har nu bytt till årgång 2015 på…
17 Jul, 2019

Dreamhackers stora guide till craft beers och nattlivet i Montreal

Övrigt Det är inte längre en nyhet att Dreamhack kommer anordnas…
17 Jul, 2019

For Peat´s Sake Blended Whisky – största rökiga par-lanseringen på Systembolaget någonsin

Whisky och Bourbon For Peat´s Sake är en helt ny skotsk blended whisky…
17 Jul, 2019

Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019
Artikelarkivet