Hem Nyheter Den bästa metoden för att låna pengar till företag

Den bästa metoden för att låna pengar till företag

av Livets Goda

Som små- eller egenföretagare kommer du med största sannolikhet att behöva ansöka om ett lån någon gång under din karriär. Det är ytterst få egenföretagare som klarar sig helt på egen hand och som aldrig är i behov av finansieringshjälp. Orsaken till detta beror främst på att man behöver hjälp att växa och för att lyckas med detta behövs ett större kapital. Även inköp som maskiner, nya produkter, lager och hyror kan ibland behöva betalas i förskott.

Artikeln är i samarbete med Företagslån

Det är dock inte bara småföretag med en obalanserad ekonomi som kan behöva ansöka om ett företagslån, utan även framgångsrika företag som växer snabbt kan vara i behov av finansieringshjälp för att intäkterna inte håller jämn takt med utgifterna. Idag hittar du företagslån för både stora, medelstora och mindre företag, men hur vet man vilket lån man ska välja och vad är den bästa metoden för att låna pengar till företag 2021?

Så lånar du pengar till företaget på bästa sätt

Det finns flera sätt att gå tillväga för att du som företagare ska få till ett riktigt bra lån. Här nedan kommer vi att titta närmare på ett flertal av de bästa metoderna och tillvägagångssätten. Med hjälp av dessa metoder kan du öka chansen att få ett företagslån beviljat som har bra villkor och snabb utbetalningstid.

Välj en låneförmedlare som första steg

Storbanker kan vara ganska vresiga när det kommer till att låna ut pengar till småföretag och därför rekommenderar vi att du väljer en låneförmedlare istället. Du behöver inte vända dig direkt till de olika storbankerna som finns, utan kan istället få hjälp av nischade långivare som erbjuder låneformen. Att jämföra är dessutom gratis, snabbt och ett enkelt sätt för dig att hitta det bästa företagslånet.

Satsa på företagskredit

Har du inte möjlighet att få ett banklån beviljat kan du välja företagskredit som en annan lösning. Företagskredit är något du kan hitta hos finansinstitut och banker, men observera att kostnaderna för dessa lån kan vara höga. Se därför till att du kontrollerar vilka aktörer och erbjudanden som finns och väljer det billigaste alternativet.

Vänta in uppdaterings i kreditupplysningssystemet

Fyra gånger om året ser kreditupplysningsföretagen till att uppdatera dina aktuella taxeringsuppgifter. Vet du med dig att du har en bättre ekonomi nu än för några månader sedan kan det alltså vara en god idé att vänta in denna uppdatering. Vanligtvis sker detta i juni, augusti, september och december (gäller för enskild firma).

Jämför företagslån och krediter innan du väljer

Oavsett om det är ett företagslån eller en företagskredit som du är intresserad av är det mycket viktigt att du först gör en jämförelse av marknaden. Med en jämförelse kan du se till att hitta den långivare eller bank som är villig att ge dig det bästa erbjudandet. Här gäller det dock att inte bara välja lånelöfte med omsorg, utan även låneförmedlare. Se till att låneförmedlaren du använder dig av är nischad på just företagslån och samarbetar med många bra och pålitliga banker.

Låneförmedlare brukar i de allra flesta fall hitta finansieringslösningar för alla typer av företag, men för att få så bra villkor som möjligt kan det vara en god idé att se över ekonomin innan du gör en ansökan. Det kan t.ex. handla om att du städar upp i din privata ekonomi genom att samla lån och betala av småskulder, men det kan också handla om att du går in som borgenär eller har en medsökande på lånet.

Kostar det något att jämföra?

Att jämföra företagslån och krediter är helt kostnadsfritt och du binder dig inte till någonting. Hittar du en bank eller långivare som du vill använda dig av kan du signera med BankID och få pengarna utbetalda inom 1-3 arbetsdagar.

Vilken är den bästa metoden för att låna pengar till företaget?

Den bästa metoden är helt klart att använda en låneförmedlare för att hitta den bästa och smidigaste finansieringslösningen.

Är storbanker billigare än låneförmedlare?

Storbanker är kända för att ge riktigt bra ränta och schyssta villkor, men de är också kända för att ha mycket höga krav på sina låntagare. Om du är småföretagare eller enskild firma kan det således vara svårt att få ett lån beviljat. Därför rekommenderar vi att du lämnar storbankerna till sist och först ser efter vad nischade långivare erbjuder.

Jämför företagslån och hitta den bästa lösningen för ditt företag

Ska man låna pengar till företag och vill hitta den bästa metoden? Då finns svaret! Idag kan man ansöka om ett företagslån eller företagskredit på mer än ett sätt och det finns alltid en lösning som passar sina behov.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING