Hem NyheterNyhet WB Den ekologiska julsnapsen Snälleröds Brännmästarens Julakvavit finns på Systembolaget i jul

Den ekologiska julsnapsen Snälleröds Brännmästarens Julakvavit finns på Systembolaget i jul

av Livets Goda

I november blir traditionsenligt Snälleröds Brännmästarens Julakvavit tillgänglig på hylla i Systembolagets julsortiment. Brännmästarens Julakvavit kommer från det ekologiska destilleriet Snälleröds i Skåne och är en väl kryddad, mjuk och välbalanserad traditionell svensk akvavit. Akvaviten tillverkas i begränsad upplaga till följd av tre månaders fatlagring på franska ekfat.

Snapshantverk från Snälleröds

Snapstillverkning är för Snälleröds ett hantverk. Precis som för bönderna som för drygt hundra år sedan gick samman för att starta det ursprungliga bränneriet, syftar Snälleröds produktion idag till att ta tillvara de naturliga råvaror som finns omkring dem. De har en idé om att göra snaps som man gjorde förr. Det innebär att allt runt deras snaps är ekologiskt och i många fall använder de kryddor och örter som är lokala. Exempelvis Malörten plockas varsamt och bearbetas hos dem i Snälleröd. Smaksättningen sker noggrant och genom hela processen fram till den färdiga produkten står hantverket i fokus. Det må vara tids- och resurskrävande, men de är övertygade om att det ger ett bättre resultat. Ett ekologiskt resultat de är stolta över.

Snälleröds Brännmästarens Julakvavit finns på hylla på Systembolaget under julsäsongen för 209 kr och har artikelnummer 4014602

RELATERAD LÄSNING