Hem Whisky & Bourbon Den Stora Smakresan fortsätter – Frantzéns biff-tartar och strong ale

Den Stora Smakresan fortsätter – Frantzéns biff-tartar och strong ale

av Livets Goda

”Den Stora Smakresan – Björn Frantzén Tartar Special Bifftartar med champinjoner, vattenkrasse & tryffel Kock: Björn Frantzén Ingredienser (10 personer) Tartar 500 g biff 2 msk brynt smör Majonnäs 2 äggulor 1 dl smält fett från biffen 1 dl matolja 1 msk dijonsenap 1 tsk ljus vinäger Krispig potatis 200 g mandelpotatis Garnityr 30 blad vattenkrasse 100 g hyvlad comtéost 20 g tryffel 100 g champinjoner Så gör du: Tartar Finhacka biffen. Blanda upp med smöret och salt och peppar. Portionera biffen i stansringar. Majonnäs Vispa ihop vinäger, senap & äggulorna. Tillsätt fettet droppvis under vispning, efter ett tag kan du öka på mer, tills du får en tjock majonnäs Smaka av med salt och vinäger. Potatis Skär potatisen i tunna stickor. Spola av snabbt så du får bort stärkelsen. Torka potatisen torr. Fritera på 145 grader tills den blir krispig. Lägg på papper och krydda med salt. Garnityr Hyvla champinjonen tunt och skär den i avlånga stickor. Avslutning Lägg tartaren i botten av tallriken. Toppa med majonnäsen, den krispiga potatisen och champinjonerna. Toppa med vattenkrasse, hyvlad ost och riv över tryffeln. Ringla gärna över lite extra brynt smör om det finns. Fler avsnitt från Den Stora Smakresan finner ni på länken här >>>>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING