Hem NyheterVinnyhet Den svenska vinguiden Star Wine List har växt snabbt över världen sedan starten 2017. På tisdagen belönades guiden med The Innovation Award vid prestige-fyllda Born Digital Wine Awards

Den svenska vinguiden Star Wine List har växt snabbt över världen sedan starten 2017. På tisdagen belönades guiden med The Innovation Award vid prestige-fyllda Born Digital Wine Awards

av Christoffer Enquist

– Vi är otroligt glada över utmärkelsen. Den är ett kvitto i vinvärlden att vi gör något både innovativt och användbart, säger Krister Bengtsson, grundare och publisher på Star Wine List. 

Fotograf: Andreas Sundgren

– Om du gillar vin och resande – eller vill hitta ställen där du bor – så tycker jag att det här är ett mycket smart användande av teknik för att kunna hitta vinställen som du kan vara säker på att gilla, sade jurymedlemmen Robert Joseph.

Star Wine List är guiden där vinproffs, bland annat flera av världens främsta sommelierer, tipsar om de bästa vinbarerna och vin-restaurangerna. Star Wine List finns både som app och webb på www.starwinelist.com. Sedan starten i Stockholm för knappt tre år sen har Star Wine List växt till att täcka 20 länder, den senaste lanseringen var i Taiwan i förra veckan.

Just Asien och digitala event har blivit fokusområden för Star Wine List efter att större delen av västvärlden har tvärnitat.

– Coronapandemin har förstås blivit en utmaning för vin- och krogbranschen och vi har fått pausa många lanseringar i Europa och Amerika, men i Asien växer vi vidare. Inom kort går vi live i Shanghai och Seoul, säger Krister Bengtsson.

Born Digital Wine Awards har sedan 2011 delat ut priser till det bästa digitala redaktionella innehållet i vinbranschen. I juryn finns tungviktare från medie- och vinbranscherna som Felicity Carter, Damien Wilson och Elin McCoy.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING