Hem Whisky & Bourbon Den ultimata törstsläckaren i sommar – San Miguels alkoholfria Radler

Den ultimata törstsläckaren i sommar – San Miguels alkoholfria Radler

av Livets Goda

Den ultimata törstsläckaren: Radlern har sitt ursprung i Tyskland och betyder cyklist. Den populära drinken är inte minst under sommartid en riktig hit och måtten brukar vara en 50/50 mix av ljus lager och citronläsk. Från världskända spanska San Miguel får vi den i en alkoholfri tappning och det är en superläskande take på temat öl och läsk i ett.

Radlern sägs ha kommit till under 1920-talet i Tyskland och skapats av Franz Kugler. Värdshusvärden var en smart herre och hade skapat en cykelrutt från München till samhället Deisenhofen precis utanför storstaden. Under eran var cykling omåttligt populärt i Tyskland och Franz Kugler hade lagt upp rutten så att när cyklisterna kom till Deisenhofen så passerade dem såklart hans värdshus – och törstiga efter cykelturen så blev Kuglers etablissemang det naturliga vattenhålet. Men en sommardag i juni anlände hela 13000 cyklister till Kuglers värdshus och när han började få slut på öl sägs han ha mixat 50/50 med citronläsk. Sann historia eller ej, Radlern som just betyder cyklist, har blivit en väldigt populär törstsläckare i Tyskland och Österrike och stilen återfinns i många länder numera. Vi har provat en alkoholfri version från San Miguel och det är en höjdare de varma sommardagarna och en lyxigare känsla än blott en läsk.

Den ultimata törstsläckaren

Den ultimata törstsläckaren

Livets Goda om spanska San Miguels alkoholfria Radler

Att det är citron som balanserar upp det maltiga råder det ingen tvekan om här utan redan på doften bjuds citrusinslag varvat med brödighet, malt och örtiga toner. Smaken har en len kolsyra med initial rondör, läskande citrusfräschör och fint maltiga toner och ett fräscht avslut som drar mot det torrare även om det finns en liten sötma med. En törstsläckare i sommarvärmen – cyklisten!

San Miguels alkoholfria Radler återfinns i mer eller mindre samtliga Systembolagsbutiker. Burken (330 ml, 0,0%) har artikelnummer 19029 och kostar 13,90 kronor.

Till San Miguels Radler på Systembolaget HÄR >>>

RELATERAD LÄSNING