Hem NyheterNyhet WB Småländska destilleriet Lydén Distillery lanserar första utgåvan i serien Experimental

Småländska destilleriet Lydén Distillery lanserar första utgåvan i serien Experimental

av Livets Goda

Lydén Distillery lanserar 294 stycken flaskor av Experimental #1 den 3 Maj, klockan 10:00 via Systembolagets beställningssortiment.

Lydén Distillery

Vi är stolta över att äntligen kunna presentera Experimental #1 – First Fill Cask Strength Cask Gin, som verkligen är ett unikt gin. Här har vi låtit vår prisbelönta gin ligga 100 dagar på endast fem stycken helt nya 30-liters fat, som är tillverkade av Småländsk ek. Ginet tappas upp och buteljeras för hand direkt från faten på fatstyrka, berättar man från destilleriet i ett pressmeddelande.

294 stycken flaskor lanseras den 3 Maj, klockan 10:00 via Systembolagets beställningssortiment.

Lydéns egna ord om smakprofilen på Experimental #1 – First Fill Cask Strength Cask Gin:
En dominerande smak av enbär & ekfat – vilket bidrar med både färg och sötma. Vi själva kallar den för en Sipping Gin, som man avnjuter precis som den är – rent. Eller varför inte i en Negroni, där sötman balanserar upp beskan.

Experimental, vad är det?
Det är en ny serie, där vi kommer att lansera massor av experiment som vi har tagit fram under åren som har gått. Allt ifrån gin, fatlagrat, pre-batchade cocktails & annan spännande sprit – helt enkelt sånt som vi tycker är för bra för att bara ligga i en receptbok i destilleriet – berättar Emil Lydén.

Lydén Distillery Experimental #1
First Fill Cask Strength Cask Gin
Lansering: 3 Maj, klockan 10:00.
Antal flaskor till Systembolaget: 294st
Alkoholprocent: 57%
Volym: 500ml
Pris: 969:-
Artikelnummer: 55865

RELATERAD LÄSNING