Hem Whisky & Bourbon Destination – en sann toppwhisky från Mackmyra

Destination – en sann toppwhisky från Mackmyra

av Livets Goda

I slutet av september lanserades Mackmyra Destination, vilket är en limiterad orökig single malt whisky i cask strength, där en stor del har lagrats på portvinsfat, tillsammans med amerikanska ekfat.

De 10 000 flaskorna som har producerats har fördelats enligt följande recept;

  • 33% Ex. Portvinsfat, 600 l
  • 33% Amerikansk ek, 200 l
  • 25% Ex. Bourbon, 200 l
  • 9% Olorosofat, 200 l

Chefredaktör Anders Enquist om Mackmyra Destination Swedish Single Malt Cask Strength 48,7%

Med många av sina senare whiskyreleaser har Mackmyra en gång för alla visar att man numera har insikten om ALLA sprickor som kan uppstå i skapandet av en whisky och hur man håller dessa ur vägen och i stället släpper fram ALLA förtjänster. Medvetenheten och kunskapen är stor efter alla erfarenheter man samlat på sig under årens lopp, liksom kvaliteten på whiskyn, inte minst då just Destination.

Smått sensuell i sin vakna viskositet tar denna whisky och Mackmyra oss till väldigt höga höjder. Mäktig och elegant i samma andetag. En fruktighet kan synas med finstämd inspiration av körsbär, sötmogna äpplen, citrus med oranga penseldrag och aprikos i snittet. Underbar sötma med toffée, vanilj, chokladkola, viol och cassis dansar styrdans med smidiga steg. Faten agerar med en vuxen spirituell och varsam pondus och avger ett silkigt grepp, med eftersläpande kryddspänst.

I avslut, tobak med underliggande maritimt vegetala vindar av ört och viol. Det handlar inte längre om Mackmyra verkligen kan göra toppwhisky eller inte, det handlar numera om vilken av Mackmyras whisky man föredrar. Just nu föredrar jag Destination, imorgon är en annan dag…

94 poäng

Mackmyra Destination Swedish Single Malt Cask Strenght 48,7%
Nr 56730 (700 ml) 799 kr
Sverige

Whiskyn finner du på Systembolaget HÄR >>

Vill du läsa mer om Mackmyra och deras whisky? Läs Whisky & Bourbons stora fokusreportage i aktuella utgåvan #56. Du som är PremiumPlus medlem kan ladda ner utgåvan direkt här.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING