Hem Nyheter Det bästa valet av drycker för kontorsfester

Det bästa valet av drycker för kontorsfester

av Livets Goda

När man planerar ett perfekt företagsevenemang kan det vara ganska utmanande att beräkna rätt mängd mat och alkohol. Men man ska inte oroa sig, det är fullt möjligt att planera ett professionellt evenemang även utan en stor organisatorisk erfarenhet. Bara så att man vet, har all information som nämns i den här artikeln testats under fester som hålls av teamet på denna webbplats: https://campobet.se/sv/  Detta innebär att genom att följa dessa enkla tips kan vem som helst ha ett lyckat och roligt event. Skål för det!

 Artikeln är i samarbete med campobet

Enkel matematik och statistik
Om man vill veta den exakta mängden alkohol som krävs för kvällen, multiplicerar man bara antalet gäster med tre. Det är statistiskt bevisat att en genomsnittlig person dricker upp till tre glas per två timmar och ytterligare ett glas för varje efterföljande timme. Denna formel fungerar om festen varar i 3-4 timmar. Men om evenemanget varar längre, för att vara säker, lägg bara till plus 25% alkohol för varje extra timme.

Vinfest
Om man planerar att ha en fest där man bara serverar vin, är matematiken ganska enkel. Tänk bara på att en genomsnittlig flaska på 750 ml räcker för två personer, serverat varannan timme. Men glöm inte heller att varmt väder eller kryddig mat drastiskt kan öka dryckesbehovet med ytterligare 25%. Det är därför det är viktigt att erbjuda de bäst passande måltiderna. Till exempel smakar rött vin gott med alla typer av vitt kött, ost, druvor, frukt etc. Den mest mångsidiga maträtten skulle därför vara något med kyckling.

Alkoholhaltigt bål
Om man inte är säker på att man har tillräckligt med alkohol är det en bra ide att placera ut massor av skålar med olika slags bål. På det här sättet kommer man att spara lite pengar och skapa en festlig stämning eftersom bål alltid associeras med firande. Och det är en riktig livräddare, för att göra en skål behöver man bara blanda ett par flaskor vin med bara en flaska mousserande vatten eller apelsinjuice. Den bästa andelen är 50-50. Och om man vill göra det starkare, lägg bara till lite rom, gin eller vodka.

Alkoholfria drycker
Det är alltid en bra idé att inkludera en tillräcklig mängd alkoholfria drycker för annars blir gästerna törstiga. Vatten och ett par olika juicer kommer att fungera bra. Om ens budget tillåter kan man också inkludera te, mousserande vatten och olika typer av läsk.

RELATERAD LÄSNING