Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Det här oroar svenskarna mest inför skidsemestern

Det här oroar svenskarna mest inför skidsemestern

av Livets Goda

Kylan börjar återigen göra sig påmind och det är dags att planera inför vintern. För många svenskar innebär det att säsongens skidresa ska bokas. Club Med har även detta år tagit tempen på svenskarna för att se vart skidresan bär av och vad som förväntas av upplevelsen.

Att många svenskar älskar skidsemester är ingen hemlighet och Club Meds bokningar avslöjar att planeringen redan är i full gång. Skidrapporten 2022 visar att majoriteten helst håller sig kvar i de svenska backarna men även att Österrike, Italien och Schweiz är resmål som lockar. Skidresan vill de allra flesta spendera tillsammans med familjen, vilket 42 procent svarar.
När det kommer till vad som oroar svenskarna mest inför en skidsemester svarar flest, precis som förra året, dåligt väder. I fjol var även dåligt boende och långa liftköer i topp på svenskarnas lista över orosmoment. I år är det i stället höga levnadskostnader och skador som hamnar högst på listan.

– Många svenskar har verkligen en förkärlek till just skidsemestrar och det är så kul att se att bokningarna redan börjar komma in. Eftersom vi är inne i en annorlunda situation med det ekonomiska läget förstår vi även att resorna kan se annorlunda ut i år. På Club Meds resort kan du däremot alltid förlita dig på att allt du behöver redan ingår. God mat och dryck, skidutrustning och flera härliga aktiviteter och mycket mer. Så väl på plats kan du faktiskt låta plånboken vila om du vill, säger Nicolas Brensch, Marknadschef på Club Med.

Väl i backen finns det några irritationsmoment som svenskarna gärna vill slippa för att få den bästa upplevelsen. Framför allt är det vårdslösa åkare som irriterar i skidbacken. Det uppger hela 39 procent. Att skidbacken har dåligt underlag är även något som stör nästan en tredjedel. Vidare vill svenskarna gärna att det inte finns för många åkare i backen samtidigt. Var femte person uppger nämligen att för många som åker samtidigt är irriterande.

Topp 5: De största orosmomenten inför skidsemestern enligt svenskarna
1. Dåligt väder 41%
2. Höga levnadskostnader 33%
3. Skador 28%
4. Långa köer i liften 20%
5. Laviner 18%
Hitta resorten som passar just dig och dina önskemål på Clubmed.se

RELATERAD LÄSNING