Det Tjeckiska bryggeriet Primátor byter design på sina flaskor

Livets Goda 23 Apr, 2018
Whisky och Bourbon Den 23:e april lanseras den nya designen av Primátor Premium Lager i Sverige. Den finns i selekterade butiker men går även bra att beställa.

- Med den nya designen vill vi förmedla känslan av den höga kvalité som Primátor är kända för. Samt det hantverksmässiga arbete som läggs ner i framställningen av ölen säger Romana Jansová som är exportchef för bryggeriet.

Sedan 1872 då Primátor grundades har det fortsatt att vara ett lokalt bryggeri, beläget i staden Náchod i nordöstra Tjeckien. Idag är det ett av Tjeckiens mest högteknologiska bryggerier men Primátor värnar om sin traditionella tillverkning och har fortfarande öppna jäskar i källaren. Bryggeriet är mest känt för sin klassiska Böhmiska pilsner som man också har vunnit många utmärkelser med både i Tjeckien och internationellt. Men Petr Kalúza, master brewer, brygger även innovativa samt säsongsbetonade öl och det är första gången som Oktoberfestive Lager exporteras. Bryggeriet har även prisbelönta överjästa öl såsom Weizenbier, English Pale Ale, Stout och India Pale Ale, som vunnit många internationellt utmärkelser. Primátor betyder borgmästare.

Primátor Premium Lager
Varunr 11515-03 till priset 12:90 kr, 330 ml och en alkoholhalt 5%.

 

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine

Teckna prenumeration på Livets Goda, eller varför inte ge bort lite god läsning i julklapp?

Vin Varför inte unna dig själv en prenumeration på Livets Goda,…
10 Dec, 2018

Ruinart blir Grand Hôtels nya huschampagne

Vin Champagnehuset Ruinart har inlett ett långsiktigt samarbete med anrika Grand…
13 Dec, 2018

Casteloro – en vardagspärla som gillas

Vin Champagne har sina tillfällen och likaså övriga mousserande av bättre…
13 Dec, 2018
Artikelarkivet