Hem Whisky & Bourbon Det Tjeckiska bryggeriet Primátor lanserar Antonin Lager i Systembolagets fasta sortiment den 1:a juni

Det Tjeckiska bryggeriet Primátor lanserar Antonin Lager i Systembolagets fasta sortiment den 1:a juni

av Livets Goda

För första gången i Sverige så lanseras Primátor Antonin Lager i Systembolagets fasta sortiment den 1:a juni. Primátor Antonin Lager har varunr: 152401 | pris: 15,90 kr | 500 ml | alk. 4,2% VOL | tillgänglighet i ca 250 Systembolagsbutiker lagom till sommaren. 

-Det känns oerhört roligt att vi vunnit en fast lansering med Primátor Antonin Lager säger Daniel Gyhlénius på Moestue Sverige. Att Antonin dessutom har en lite lägre alkoholhalt på 4,2% där bryggeriet har lyckats behålla sin karakteristiska smak gör att den ligger helt rätt i tiden. Primátor är ett modernt hantverksbryggeri som värnar om de traditionella metoderna och fortfarande har öppna jäskar.

Primátor Antonin Lager, är en rund och krispig lager med toner av honung, halm och en liten brödighet. Två sorters humle, Žatecký poloraný červeňák och Sládek, ger den en skön och distinkt beska i efterspelet. En välbalanserad öl som passar perfekt till sommarens bufféer, grillat ljust kött, eller korvar och charkuterier av god kvalité där sältan harmonieras bra av beskan. Fast ibland behöver man inte krångla till det, Antonin går alldeles utmärkt att njuta källarsval som sällskapsdryck när ölsuget slår till. Na zdravi!

Sedan 1872 då Primátor grundades har det fortsatt att vara ett lite och lokalt bryggeri beläget i staden Náchod i nordöstra Tjeckien. Idag är det ett av Tjeckiens mest högteknologiska bryggerier men Primátor värnar om sin traditionella tillverkning och har fortfarande öppna jäskar i källaren. Bryggeriet är mest känt för sin klassiska Böhmiska pilsner som man också har vunnit många utmärkelser med både i Tjeckien och internationellt. Men Petr Kalúza, master brewer, brygger även innovativa- samt säsongsbetonade öl och det är första gången som Primátor Antonin Lager exporteras till Sverige. Bryggeriet har även prisbelönta överjästa öl såsom Weizenbier, English Pale Ale, Stout och India Pale Ale, som vunnit många internationella utmärkelser. Primátor betyder borgmästare.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING