Disa Molin - vinnare i Årets Konditor 2018

Livets Goda 12 Oct, 2018
Mat och Restaurang Disa Molin från Göteborg kammade idag hem titeln Årets Konditor, tillika Svensk Mästare för professionella konditorer i den prestigefyllda tävlingen Årets Konditor 2018 som avgjordes på Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan. Tävlingen bestod av tre delmoment där Disa tolkade årets tema "Tivoli" på det läckraste sättet.

Årets Konditor 2018: Disa Molin från Göteborg

Under två intensiva dagar har landets främsta konditorer visat på stor kreativitet i ett högt tempo inför en entusiastisk publik. Till slut stod Disa Molin, till vardags konditor på Nääs Fabriker Hotell & Restaurang i Göteborg, som vinnare.

Juryns vinnarmotivering:
”Likt en upplevelse på tivoli har årets vinnare bjudit på en variation av lugna, oväntade och blixtrande smakupplevelser. Juryn kände sig som passagerare på en färd i kärlekstunneln, och den festliga dagen avslutades med en dessert som skapade pirr i magen likt åkturen i en slänggunga. Vi ställer oss alla i kö för att köpa årskort på vinnarens Tivoli. Årets Konditor 2018, tillika svensk mäster för professionella konditorer är Disa Molin.”

Disa Molin, Årets Konditor, kommenterar vinsten:
- När jag hörde motiveringen som var ganska beskrivande kändes det som om den gällde mig, men vågade ände inte ta ut något i förväg. Jag är jätteglad för vinsten!

Hur tacklade du årets tema Tivoli?

- Jag fokuserade på smakbiten först, men den roligaste utmaningen var designen och det är den jag är mest nöjd med!

Förutom att Disa stolt kan titulera sig Årets Konditor 2018 och Svensk Mästare i konditori vinner hon även ett stipendium på 40 000 kr. Vinnaren representerar branschen under ett års tid.

Om Årets Konditor
Årets Konditor är de Svenska Mästerskapen för professionella konditorer. Tävlingen arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer med huvudsponsorn Arla och sponsorn Sveba Dahlen. Partners är Ringdahls, J.A Sundqvist, Bakers och Werners Gourmetservice.

Finalisterna ska inom loppet av tio timmar, fördelat över två dagar, skapa bakverk i tre moment – söta finger foods, en tårta samt en tallrikdessert. Tävlingsbidragen bedömdes av en jury bestående av framstående konditorer som framförallt ser till smak, utseende, kreativitet och hantverksskicklighet. Bakom den prestigefyllda tävlingen står branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer Syftet med tävlingen är att belysa svenska konditorers färdigheter. Arla har varit huvudsponsor sedan starten 1988.

Resultat

Vinnare: Disa Molin, Göteborg
Andra plats: 
Magdalena Larsson, Göteborg
Tredje plats:
 Franciane Tartari, Kiruna

Juryordförande Årets Konditor: Tony Olsson

Mer information och pressbilder: www.bageri.se


Josefine ”Ölgäris” Törnqvist är Årets Ölutvecklare 2018

Whisky och Bourbon Josefine ”Ölgäris” Törnqvist har tilldelats priset ”Årets Ölutvecklare 2018” för…
23 Oct, 2018

Ölen och maten: Löksoppa med prästosttoast till Krusovice Imperial

Mat och Restaurang Löksoppa med toast är en fransk klassiker. Vi förnyar den…
22 Oct, 2018

Succé för Dilmah School of Tea i Stockholm – Sveriges största te-event någonsin

Övrigt Dilmahs världsberömda School of Tea gick av stapeln på Fotografiska…
19 Oct, 2018

Små partier ÖL 19 oktober 2018 – 13 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium En lansering med kul mix av nyheter. Bland favoriterna finns…
19 Oct, 2018

En chardonnay som är lojal mot såväl druva som ursprung

Vin Piemonte är nog för en lejonpart av vinkonsumenter synonymt med…
18 Oct, 2018
Artikelarkivet