Hem NyheterVinnyhet Dom Pérignon Vintage 2010

Dom Pérignon Vintage 2010

av Livets Goda

2010 förstördes stora delar av skörden i Champagne av häftiga septemberregn. Ett intuitivt och proaktivt beslut av champagnehuset Dom Pérignon var att rädda det bästa av husets skörd. Efter 10 år av långsam mognad är nu Dom Pérignon Vintage 2010 redo att lanseras. Dom Pérignon Vintage 2010 lanseras på Systembolaget första veckan i september.

Dom Pérignon Vintage 2010 kan lanseras tack vare det hantverk, som endast lång erfarenhet kan ge. Ett snabbt beslut i början av september 2010 gjorde att champagnehuset Dom Pérignon kunde rädda delar av sin skörd och det visade sig senare att Pinot Noir-druvorna var de bästa på 30 år. När Pinot Noir-druvorna blandades med Chardonnay-druvor uppstod intensitet, balanserad textur och struktur – en fullständig harmoni. Årgången var uttryckligen ”räddad från att drunkna”.

– Inte någon vinmakare i Champagne uttryckte oro under den regniga helgen i september 2010. Men vi följde vår magkänsla och offrade stora delar av skörden 2010 för att kunna rädda de bästa druvorna, och vi lyckas skapa en fantastisk vintage., säger Vincent Chaperon, källarmästare Dom Pérignon.

– Dom Pérignon Vintage 2010 var en djärv satsning och frukten av ett oöverträffat åtagande att uttrycka naturen, i kombination med friheten som gör dessa ansträngningar möjliga. Tiden som passerat avslöjar årgångens storhet och Dom Pérignon är bland de få som kan vittna om detta, säger Vincent Chaperon, källarmästare Dom Pérignon.

Dom Pérignon Vintage 2010 lanseras första veckan i september och finns att köpa på Systembolaget:
Artikelnummer: 7428
Pris: 1 699 SEK
Volym: 750 ml
Alkoholhalt: 12,5 %

RELATERAD LÄSNING