Hem Mat & Restaurang Domaine Bunans rack av lamm med timjansås

Domaine Bunans rack av lamm med timjansås

av Livets Goda

Domaine Bunans rack av lamm med timjansås 6 personer Ingredienser: Lamm * 1,5 kg lamm (trimmat) * 6 vitlöksklyftor * 3 msk olja * 190 g smör * Salt och peppar Grönsaker 1,5 kg av säsongens grönsaker (förslagsvis morötter, zucchini, rovor, sparris) Timjansås * 75 g färsk timjan * 4 dl mjölk * 3 äggulor * 150 g smör Innan du börjar: Värm ugnen 210 º C Köttet: I en stekpanna, bryn köttet på alla sidor, ta sedan bort den från pannan och klappa den i en pappershandduk. Bädda in den med en kräm på 40 g smör blandat med salt och peppar. Lägg den i en ugnsform. Placera vitlöksklyftorna runt. Baka 25 min. Grönsakerna Tvätta grönsakerna och skala de som behövs, vrid dem för att ge dem en fin form. Koka dem separat i kokande saltat vatten eller ånga. Ställ åt sidan. Timjansås Koka upp mjölken, stäng av värmen och ställ vid sidan. Låt timjan dra ca 15 min i mjölken. Sila genom en chinois till en ny kastrull och reducera till hälften. Under tiden timjanen drar så separerar du äggulorna från äggvitorna. Ställ den reducerade mjölken på svag värme på plattan. Lägg i äggulorna och vispa konstant tills det tjocknar, (Laurent, tänk konsistens som en klassisk vaniljsås). Skär sedan det resterande smöret i bitar och lägg ner och vispa ihop till en slät sås. Smaka av och justera med salt och peppar. Servering Skär portionsbitar av lammet, grunda tallriken först med lite sås, lägg köttet ovanpå och grönsaker och vitlök snyggt på toppen och lite runt omkring. Servera såsen runt tallriken ställ resterande i en fin såskaraff på sidan.

RELATERAD LÄSNING