Domaines Paul Mas är bästa franska producenten i Mundus Vini 2019

Livets Goda 21 Mar, 2019
Vin I vintävlingen Mundus Vini 2019 står vinproducenten Domaines Paul Mas från södra Frankrike som vinnare av priset ”Best French Producer 2019”.

Priset delades ut på den internationella vinmässan Prowein i helgen. Jean-Claude Mas, grundare av Domaines Paul Mas, var på plats och tog stolt emot priset som bästa franska vinproducent mitt i myllret av hela världens kollegor inom vinbranschen.

Domaines Paul Mas består av ungefär 750 hektar odlingar i hjärtat av Languedoc-regionen i södra Frankrike. Av många är vingården betraktad som ett flaggskepp i regionen med viner som andas Sud de France i stil och smak, och en stor andel ekologisk odling har man sedan flera år tillbaka.

Under Jean-Claudes vingar finns flera viner som vi i Sverige är välbekanta med, bland annat Claude Val som funnits länge på Systembolaget och Arrogant Frog som säljs på flera restauranger. Senare tillskott här i Sverige är Côté Mas – där ett visst rosévin hittat sina fans de senaste åren. Och även Ferrandière och Vinus finns att köpa på Systembolaget.

Vinlista från Domaines Paul Mas – tillgängligt på Systembolaget:

https://www.systembolaget.se/dryck/vita-viner/claude-val-555201

https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/claude-val-rouge-3215301

https://www.systembolaget.se/dryck/vita-viner/arrogant-frog-7259101

https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/arrogant-frog-ribet-rouge-7158401

https://www.systembolaget.se/dryck/roseviner/cote-mas-228201

https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/ferrandiere-228401

https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/vinus-270201


8 vårdrinkar att välkomna solen med

Whisky och Bourbon Sedan september har vi längtat och snart är den äntligen…
23 Apr, 2019

Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning

Whisky och Bourbon Att Bruichladdich är ett av whiskyvärldens mest omtyckta destillerier framgick…
23 Apr, 2019

Ursprungsmärkningen Från Sverige fyller 3 år

Mat och Restaurang Nu firar ursprungsmärkningen Från Sverige 3 år. Med rekordhögt förtroende…
23 Apr, 2019

Nya Noblesse – en blandning av sött och salt

Övrigt Svenskarnas favorit sedan 1964 kommer nu i en modern tappning…
23 Apr, 2019

En bok om svenskt vin

Vin Sommelier Mattias Säfwenberg, med erfarenhet och kunskap om svenskt vin,…
23 Apr, 2019

Nyhet i glasshyllan: italienska Babasucco och snackingglassen Re:FUEL

Mat och Restaurang GB har under april lanserat en ny lila frysbox, Freezing…
23 Apr, 2019

Nu kan man smaksätta som proffskockarna - Daily Greens släpper fältodlade kryddörter

Mat och Restaurang Greenfood lanserar nu Daily Greens fältodlade kryddörter. Till skillnad från…
23 Apr, 2019

Roliga nyheter och fler programpunkter på Göteborg Vin & Deli

Mat och Restaurang Göteborg Vin & Deli arrangeras för femte året i rad…
23 Apr, 2019

Nu kommer Eriks nya Tryffelaioli & Caesarsås

Mat och Restaurang Inför vårens alla helger lanserar Eriks® såser två nyheter –…
23 Apr, 2019

Throwback Tuesday – Rallarsnus återlanseras

Övrigt Från och med i dag kommer Rallarsnus att börja säljas…
23 Apr, 2019

Ny godhet från Kilchoman i begränsad upplaga - Kilchoman STR Cask Matured

Whisky och Bourbon Den nionde maj lanseras en ny limiterade butelj från det…
23 Apr, 2019

Viltmix ny smak på Raw for Paw Hundgodis

Övrigt Nu kommer det svenska varumärket Raw for Paw med en…
23 Apr, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Umeå får världens nordligaste cykelrestaurang

Mat och Restaurang Sigr, Umeåföretaget som designar funktionella cykelkläder, samarbetar med Tapas Bar…
21 Apr, 2019

Göteborg lär hela Sverige att minska matsvinnet

Mat och Restaurang Göteborgs modell för att minska matsvinn har halverat mängden slängd…
21 Apr, 2019

Klassiska cocktails

Övrigt Cocktails började serveras redan i början av 1800-talet. Från början…
21 Apr, 2019

Barceló Gran Añejo - världens första klimatkompenserade rom

Whisky och Bourbon Går det att framställa rom utan att påverka klimatet? Ja!…
17 Apr, 2019

Castello lanserar extra krämig brie

Mat och Restaurang Nya Castello Extra Creamy Brie har ett tunnare skal och…
17 Apr, 2019

Matkomfort utökar samarbetet med Bjärefågel

Mat och Restaurang Vänner på Bjärefågel har alltid fött upp kyckling med fokus…
17 Apr, 2019
Artikelarkivet