Hem NyheterVinnyhet Dorli Muhr släpper första årgången av Zweigelt Nouveau

Dorli Muhr släpper första årgången av Zweigelt Nouveau

av Livets Goda

Österrikiska Dorli Muhr från Carnuntum anses som den okrönta drottningen av viner på druvsorten blaufränkish. Nu släpps ett vin på druvan zweigelt, en korsning mellan blaufränkish och sankt laurent. Den 8 juli lanseras första årgången av Dorli Muhr Zweigelt Nouveau 2021 i Systembolagets tillfälliga sortiment. Totalt finns 1200 buteljer.

”Jag har alltid drömt om att skapa ett vin som hyllar storheten i druvan zweigelt. För mig är det en druva som ska odlas i svala lägen där resultatet ska vara okomplicerat, inspirerande och opretentiöst”, säger Dorli Muhr ”

2021 är första årgången som Dorli gör av Zweigelt Nouveau och glädjande nog har Wineagency fått möjlighet att köpa den största andelen av dessa flaskor. Namnet kommer av att det är ett vin som stilmässigt flörtar med Beaujolais i Frankrike.

Druvorna kommer från väldigt gamla vingårdar på Spitzerberg, där skörden skedde relativt tidigt för att undvika allt för mogna druvor. Endast vildjäst används vid jäsningen och efter pressning fick hälften av vinet ligga på ståltank och resten på gamla fat. Vinet har buteljerats ofiltrerat.

1200 buteljer släpps i Systembolagets tillfälliga sortiment den 8 juli.

Nr 90156, Dorli Muhr Zweigelt Nouveau 2021, 75 cl, 189 kr

RELATERAD LÄSNING