Downtown Camper öppnar hållbart café

Livets Goda 22 May, 2019
Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna på Drottninggatan. Menyn blir i majoritet växtbaserad och till 100% vegetarisk, och en stor del av inredningen är skapad av återvunna material som tar hänsyn till miljö och klimat.

Downtown Camper by Scandic har man sedan dag ett satt hållbarhet, well-being och gemenskap i främsta rummet. Det nya cafét blir en del av gatulivet vid promenadstråken kring Drottninggatan, och blir på så sätt - precis som hotellet - en naturlig plats för stockholmare och inresande att mötas och umgås. Det nya cafét går helt i Downtown Campers anda, här råder samma känsla och stämning som på hotellet, där man uppmuntrar till en genomgående hållbar livsstil.

- Det ska bli så spännande att öppna ett café med riktigt höga ambitioner för kvalitet, känsla och hållbarhet. Vi upplever att det på Drottninggatan saknats en naturlig och skön mötesplats som är skapad för både stockholmare och internationella besökare, trots att detta är en väldigt populär gågata där många olika människor rör sig varje dag. Det ska bli fantastiskt att nu kunna dela med oss av Downtown Campers gemenskap även här, säger Claes Benediktsson, Food & Beverage Manager på Downtown Camper.

Menyn präglas av vegetariska rätter, och råvarorna är noga utvalda utifrån hållbarhetssynpunkt. Maten som serveras på det nya cafét består i majoritet av kalla, fräscha och ur näringssynpunkt väl sammansatta rätter, och även en del varma inslag som exempelvis Beyond Burger, en helt vegansk burgare. Urvalet på dryck är till största delen ekologiskt, för att ta största möjliga hänsyn till miljö och klimat.

Miljötänket har inte bara präglat menyn utan man har även gjort smarta val av möbler och utensilier, som noga valts ut ur ett hållbarhetsperspektiv. I inredningen återfinns möbler och lampor i återvunna material; stolarna är till exempel skapade av återvunnet trä, och lamporna av återvunna material och plast som hämtats upp från haven. På Downtown Campers nya café står än en gång den Göteborgs- baserade arkitektbyrån Stylt Trampoli som garant för design och inredning.

Downtown Campers café öppnar den 1 september 2019.


Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019

Vinnande potatis

Mat och Restaurang Martin Moses, vinnare i Årets Kock 2019 satsade stenhårt på…
17 Sep, 2019

Designförvaring för köket

Mat och Restaurang Beslag Design presenterar nu nyheten Sub Slim Panero - Ett…
17 Sep, 2019

Hälsoeffekter vid ”måttligt” drickande

Övrigt Stora mängder alkoholmedför tveklöst risk för skador på vår kropp…
17 Sep, 2019

O.P. Anderson Hernö Juniper Cask Finish – Akvavit lagrad på ginfat i världsunikt samarbete

Whisky och Bourbon Den 17 september lanseras den första produkten i ett unikt…
17 Sep, 2019

Pallgren på pallplats i Årets ekokock

Mat och Restaurang Niklas Pallgren, köksmästare hos servicebolaget Sodexo blev trea när några…
17 Sep, 2019

Gainomax presenterar två nya smaker – utan tillsatt socker

Övrigt Gainomax inleder hösten med att presentera två bäriga nyheter. Gainomax…
17 Sep, 2019

Nick’s lanserar en utmanare till Center

Övrigt Nick’s lanserar en utmanare till Center. Soft Toffee är fylld…
17 Sep, 2019

Lindahls lanserar PRO+ krämig kvarg i större förpackning

Mat och Restaurang Lindahls är marknadsledare inom kategorin kvarg och tidigare i år…
17 Sep, 2019

Fazer lanserar helt ny proteinkälla – Fazer Yosa Havrebit

Mat och Restaurang Fazer Yosa Havrebit är en helt ny växtbaserad och mjölkfri…
17 Sep, 2019

Nytt i Winefinders butik: Torbreck Woodcutters Shiraz 2017

Vin Torbreck, under chief winemaker Ian Hongell, continues to go from…
17 Sep, 2019

Lakritspucken - efterlängtad klassiker gör comeback!

Övrigt Nu släpps en god nyheten på länge, den efterlängtade Lakritspucken…
16 Sep, 2019

Nutritionisten Miriam Höglund om de fleromättade fetterna

Övrigt Miriam Höglund är Nutritionist, gruppträningsinstruktör och har en bakgrund i…
16 Sep, 2019

Svenska Norr Company har donerat 1 miljon vätskeersättningar

Övrigt 2018 lanserades drycken Norr av Norr Company med ambitionen att…
16 Sep, 2019

Moestue Grape Selections startar upp ett samarbete med vinproducenten Château Vignelaure i Sverige

Vin I Systembolagets fasta sortimentet så ligger Château Vignelaure Rouge 2011…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet