Hem Vinvärlden Dr Loosen Erdener Treppchen Riesling Kabinett 2021 – en delikat riesling

Dr Loosen Erdener Treppchen Riesling Kabinett 2021 – en delikat riesling

av Livets Goda

Ernst Loosen tillhör en av de främsta producenterna i Mosel. Hans viner från de gamla stockarna i de svindelframkallande vingårdarna är i världsklass.

Egendomen hade funnits i familjens ägo i nära 200 år innan Ernst tog över hela kontrollen av verksamheten 1988, och när Ernst tog över började det hända saker på allvar med vinerna. Fröet som hade såtts under årens lopp börjad blomma ut fullt och veckans Dryckestips – Erdener Treppchen Riesling Kabinett 2021 är bara ett exempel ur Dr Loosen´s kvalitativa vinportfölj.

Chefredaktör Anders Enquist om Erdener Treppchen Riesling Kabinett 2021

Trots ett svårt skördeår för många Moselodlare med svampsjukdomar, var förväntningar på årgång 2021 stora då väder och slutskörden i september gav både bra frukt och en god kvantitet sett till genomsnittet. Dr. Loosen infriar alla förväntningar med detta vin som med sina modesta 8,5% visar varför just denna siffra sitter så bra i vissa rieslingviners kostym. Det här kan Ernst.
Det ligger väldigt fina aromer och vackert etsade mineraler i fruktens honungsglaserade och fläderblommande citrus, äpplen och persikariktning. Sötman är utsökt sval och nyanserad, syran är väl integrerad men ger en svalt krispig friskhet här i vinets ungdom och humöret är balanserat och exakt i sin fördelningskurs. Mot avslutet drar det med lite apelsin och limetoner i de sinnligt och mjukt markerande tanninerna och vinet flyter bort i horisonten som en vacker solnedgång.
Det är en delikat riesling!

92p

Dr Loosen Erdener Treppchen Riesling Kabinett 2021
Nr 74103 (750 ml) 8,5%, 189 kr
Mosel, Tyskland

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING