Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Drinken En Klassiker framhäver det vackra med hösten

Drinken En Klassiker framhäver det vackra med hösten

av Livets Goda

Freixenet och Brasserie Vau De Ville presenterar drinken En Klassiker signerad av bartendern David Jasaraj. En lyxig drink i höstens alla färger som kommer att serveras på Brasseri Vau De Ville från och med den 14:e Oktober.

En Klassiker är en höstcocktail komponerad av David Jasaraj, en prisbelönt bartender med över 15 års erfarenhet bakom baren. Drinken kommer att serveras på Brasserie Vau De Ville från och med den 14 oktober i en exklusiv tappning med Freixenet Prosecco D.O.C Organic som bas.

Om du inte har möjlighet att besöka Brasserie Vau De Ville – kan du prova att göra drinken hemma efter nedanstående recept.

Recept

EN KLASSIKER

  • 3,5 cl Infuserad Dry Gin
  • 1,5 cl Pink Grape likör
  • 2 cl Citronjuice (av färskpressad citron)
  • 2 cl sockerlag (socker & vatten)
  • 1,5 cl äggvita (från ett ägg)
  • Iskuber
  • Freixenet Prosecco D.O.C Organic

Infuserad gin:

Skala en hel grapefrukt och addera skalet i en glasflaska. Fyll hela glasflaskan med Gin och plasta in toppen, låt stå i kylen i cirka 4–6 timmar innan användning.

Tillvägagångsätt:

Tillsätt samtliga ingredienser (förutom Freixenet Prosecco D.O.C Organic och is) i en shaker.

Skaka väl i 10 sekunder och fyll sedan shakern med is upp till toppen. Skaka återigen i cirka 10 sekunder och sila därefter drycken i ett cocktailglas. Undvik att få med isen i glaset då det gör drinken vattnig. Addera sedan Freixenet Prosecco D.O.C Organic för att binda samman smakerna och ge drinken ett lyft.

Garnityr: Garnera med torkad grapefrukt/blodapelsin, en valfri höstblomma samt florsocker och silverglitter som avslut. Det fungerar bra även utan glitter.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING