Hem Mat & Restaurang Drinkinspiration – Sidecar

Drinkinspiration – Sidecar

av Livets Goda

Klassisk cognacsbaserad cocktail med en mer än seklet lång historia. Mixen mellan cognac, cointreau och färskpressad citronsaft skapar en häftig spänning mellan de olika komponenterna och den sötade kanten på glaset bidrar till en harmonisk övergång. Viktigast av allt när du mixar din Sidecar? En riktigt bra cognac vilket vi sannerligen får med 1738 från Rémy Martin.

Drinkbas

Rémy Martin 1738, Cognac, Frankrike

artikel 52142, 700 ml, 40%, 695 kronor, 94 p
1738 är en sinnlig njutning och bygger på en blend av cognac som lagrats mellan fyra och tjugo år. Smekande stringens och nyanserad kryddighet i en närvarande, vibrerande mörk fruktrikedom men med ett luftigt ljus i steget som ger jämn puls.  Apelsin, mogna äpplen och minst lika mogna päron, torkade körsbär och sultanrussin finner varandra i en underbar smältdegel med fasta karaktärer för var och en.  En utsökt formad nöt- och marsipantrimmad choklad med syrlig glans vilar i spritens nobla sötma. I avslutet visar faten sina ceder- och försiktiga tobaksegenskaper utan att störa cognacens fina rytm. 1738 är en skönhet.

Så mixar du en Sidecar

4 cl Cognac 1738, Rémy Martin
2 cl Cointreau
2 cl färskpressad citronjuice
Strösocker
Citronsaft
Istärningar
Shaker
Sockrat cocktailglas, vi använder Riedels Nick & Nora

Börja med att fukta glasens topp i citronsaft och snurra sedan i strösocker. Ställ kallt medan du fortsätter med drinken där du i en shaker mäter upp cognac, cointreau och citronsaft. Fyll på med is och skaka ordentligt. Ta fram glasen och sila upp.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING