Hem Nyheter Drömmen om den perfekta söndagsbrunchen

Drömmen om den perfekta söndagsbrunchen

av Livets Goda

Brunchen har fått ett riktigt uppsving genom matbilder på instagram, och visst blir med inspirerad av de fräscha rätterna och känslan av att kunna sitta i lugn och ro och njuta av flera små rätter tillsammans med nära och kära. Den 20 september är det brunchens dag så här har man försökt samla ihop lite förslag så att man också kan pyssla ihop en riktigt frestande brunchbuffé.

Artikeln är i samarbete med expendo.se

Eftersom att Brunchen ju är en kombination av frukost och lunch så krävs det en liten mix av tunga och lättare rätter. Kanske vill man inleda med något frukost betonat som en smoothie bowl, följa upp med något mer matigt och avsluta med lite sött. En annan bra idé är att tänka lite tapas buffé, gör flera små komponenter så att alla vid bordet får möjlighet att njuta av det som dom är mest sugna på. Ägg är en tacksam ingrediens som går att variera och som de flesta tycker om i någon form. Olika typer av omeletter eller varför inte äggröra? Många förknippar också pannkakor i olika former med just brunchen. Tänk en frasig tunn pannkaka med nutella och bär eller varför inte en cêpe med matig fyllning av lax och räkor eller kantareller och ost. För en riktigt seriöse finns det smidiga crêpjärn (https://www.expondo.se/crepesjaern/) att köpa som gör det enkelt att få till den där perfekta tunna pannkakan.

Det finns också möjligheter för den som vill att ta ut svängarna när det kommer till drycken. Kanske ta sig tid och värme och skumma mjölk för en krämig latte eller köpa någon god juice. För den ultimata lyxen står kanske ett litet glas champagne, prosecco eller cava? Kort och gott, våga ta ut svängarna lite för brunchen är och ska vara en lyxig måltid som äts i lugn och ro och med gott sällskap.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING