Hem Vinvärlden Dryckestipset: 2011 Mazzei Fonterutoli No 10

Dryckestipset: 2011 Mazzei Fonterutoli No 10

av Livets Goda

Anmäl dig helt gratis till Dryckestipset. Maila info@livetsgoda.se och rubricera Dryckestipset.


Livets Goda om 2011 Mazzei Fonterutoli No 10 Det är ett ”kostnadssnålt” vin och problemet med ”kostnadssnåla” viner från Chianti Classico är inte längre att de är ogina och tunna, problemet kan vara att de blir för urtypslösa och allt för körsbärsfruktiga i jakten på att bli så tillgängliga som möjligt. Men producenter med bra grund och lägen i vingårdarna och koll i källaren gör som vi alla vet vid det här laget bra viner i alla prisklasser och stilar. Mazzei är en sådan producent, och Fonterutoli No 10 är ett sådant vin. Det är plånboksvänligt, och det är förbaskat gott. Men tro som sagt inte att det är karaktärslöst eller flabbigt. Här finns ursprungstypicitet och struktur i all tillgänglig charm. Doften är inbjudande med lena toner av lavendel, lätt rostade fat och sötma från frukten. Smaken tar vid dit doften lett oss med körsbärsvindar i gränslandet mellan ungt röd och mörkt mogen karaktär, rostade fat, lavendel och krydda infinner sig i balanserad form. Tanninerna är slanka men närvarande och frukten följer fint med i avslutets försiktigt mineraliska design. Beträffande mat så har Fonterutoli No 10 en finfin anpassningsförmåga och vill man slänga fram lite sköna charkuterier och ost, pasta eller köttvarianter, så är det här en bra kompis som sällskap. Livets Goda: 89 p
2011 Mazzei Fonterutoli No 10 Nr 71062 (75 cl) 119 kr Italien / Toscana 6 flaskor + trälåda, 714 kr Fonterutoli No 10 kan beställas i valfritt antalet flaskor men beställer man 6 stycken så levereras de i en specialgjord trälåda (OBS!!! Begränsat antal, 300 lådor finns att tillgå).


Poänggaranti: Det här tipset är en annons från importören The WineAgency Sweden AB i samarbete med Livets Goda. Dryckestipset har provats och godkänts av Livets Goda och har belönats med minst 80 LGP. Det ger dig som köpare en exklusiv smakgaranti.


image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING