Hem Vinvärlden Dryckestipset: Louis Jadots 2015 Coteaux Bourguignons

Dryckestipset: Louis Jadots 2015 Coteaux Bourguignons

av Livets Goda

2015 Coteaux Bourguignons Louis Jadot – Toppklassad!
Ja, vad säger man… kärlek vid första ögonkastet? Denna nyhet är ett modernt och klassiskt vin i samma andetag som är inbjudande och charmar och dansar disco (vi gillar disco) omedelbart direkt från start. Imponerande att Jadot lyckats skapa ett vin som är så flirtigt och tillgängligt utan att tappa ”spåret” på något sätt och även bevara ett djup. Det är ett fylligt, rent, elegant och välkomponerat vin och släpper aldrig heller sitt ursprung i ambitionen att förföra. Det är disco med soul helt enkelt. Old school möter new school. Mörk frukt möter ung rödfrukt. Mognad paras med en ungdoms lyster och kraft.

Frukten beskrives kanske bäst som ung, syrlig men med kryddig fruktsötma, körsbär av mörkare slag, tillsammans med vildhallon, sötlakrits och en jordgubbspinoig touch. En småsandig mineralitet ger en läcker fräschör, fina örtinslag bjuder på en vegetal touch och det finns ett bra häng i tanninerna. Finishen är lång och njutsam där hela paketet följer med ”ut i kaklet”.

Överdriver vi? Nej, det här är faktiskt ett riktigt kap från Jadot-huset med ett skrällpris. Årets bästa refräng i årets mest kommersiellt gångbara hitlåt. Gott vin säger vi!

91 poäng / Livets Goda

2015 Coteaux Bourguignons Louis Jadot
Nr 79047, (75 cl), 119 kr Bourgogne, Frankrike

Trälåda vid köp om 3 buteljer
Trälådor är ett populärt fenomen i dessa tider så det är vår skyldighet att upplysa om att vinet finns i beställningssortimentet och beställs i butik eller på systembolaget.se och vid köp av 3 flaskor à 750 ml levereras vinet i snygg trälåda så långt lagret räcker. Pris 357 kr.

 

Beställ här

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING