Hem Nyheter Duka för en oförglömlig middagsbjudning med hjälp av ett kreditkort

Duka för en oförglömlig middagsbjudning med hjälp av ett kreditkort

av Livets Goda

Glasen är putsade, bordsduken strukna enligt alla konstens regler, namnbrickorna är fint skrivna och placerade på ett sätt så att gästerna kan samtala med varandra under middagens gång. Det finaste porslinet är framtaget och musiken är på.

Artikeln är i samarbete med hittakreditkortet

Härligt, inte sant? Man har dukat för en oförglömlig middagsbjudning, en sådan man länge drömt om. Kanske är det en tillställning som kräver en investering, speciellt om man bjuder in flera gäster. Sådana typer av utgifter är lätta att lösa, antingen genom att ta lite från sparkontot eller använda sig av sitt kreditkort från hittakreditkortet.se.

Upptäck livets godheter med god dryck

Att njuta av livet inkluderar oftast god mat och gott dricka, speciellt om dessa intas i goda vänners sällskap, kanske på en middagsbjudning (en som vi beskrev lite tidigare).

Vad sägs om att prova Efterlängtade Teeling Renaissance Series 3, en 18 års gammal whiskey från Irland som precis ska lanseras på Systembolaget? Eller passar det kanske med en flaska rött eller vitt vin från Domaine Dujac? Gillar du öl kan du till exempel prova Kilkenny, bara som ett förslag. Öl alternativen är mer eller mindre oändliga.

Passande menyer

Goda drycken går hand i hand med god och vällagad mat.

Här kommer några förslag på maträtter vars gourmet – anda och finsmaklighet får dig och dina gäster att upptäcka livets oklanderliga godheter.

  • Lobstercake med beurre blanc, hasselnötter och svart ris
  • Grön sparris, rädisor med chévre och brynt smör
  • Vit sparrissoppa, fryst brynt smör och flagad mandel
  • Rådjursfilé med myrtille sås och ugnsrostade potatisar

Om du inte gillar klassiker kan du satsa på Toast Skagen eller en lyxig hamburgare med egen sås. Eller varför inte en pizza med flärd där sparris och hummer visar sin glans i en oslagbar kombination?

Sist men inte minst ska drycken anpassas till maten. Behöver du hjälpt med det? Titta gärna på nätet efter tips.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING