Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Eden presenterar nya matkoncepten GLÖD och Mercado

Eden presenterar nya matkoncepten GLÖD och Mercado

av Christoffer Enquist

Stockholms nya kulturdestination Eden utökar till sommaren och blir ännu större. Inför sommarpremiären 31 maj presenteras nu två helt nya matkoncept och en ny vinbar på området. Det första som Edens besökare möter är den sociala och öppna mötesplatsen Solen som bjuder på vacker utsikt och uppfriskande drinkar. Till sommaren får Solen sällskap av nya matkonceptet Mercado som är inspirerat av Baskien och serverar mindre rätter med spännande smaker från det spanska köket. Love Garpendal, som tidigare rattat maten på solen, fortsätter sin resa runt medelhavet. Love ”Vi kommer att leverera läckra fiskar i olja och salt, krispig grönsaker, charkuterier tunnare än din semesterplaner, oliver likt äpplen, och iskall Sangria” Solen och Mercado kommer att vara fyllt av musik från öppning till stängning där Italo beach disco och melodisk house är ledorden.

Eden

Fortsätter du genom träden bakom huset når du Dungen. Dungen är en avskild oas med ett stort tält som under dagen blir tak för Edens nya Sport- och hälsoklubb, för att sedan bli dansgolv med DJs om kvällarna. Även här berikas området till sommaren med ett nytt
matkoncept i form av GLÖD som hämtar inspiration från Mellanöstern med en variation av meze och kolgrillad shawarma. Vanja Fon, tidigare sous chef i huset, tar ett kliv ut och basar över grillen i Dungen. Stämningen i Dungen blir eklektisk och rytmisk med allt ifrån etiopisk jazz till karibisk house.
Sally Voltaire, kreativ chef för matkoncepten på Eden säger: “Det känns extra roligt att arbeta med Mellanösterns smaker. Här är vegetariska rätter inte lämnade åt sidan, utan får lika mycket rampljus som allt annat. Det känns också roligt att Vanja axlar en ny roll, förhoppningsvis så får menyn även lite inslag av slovensk mattradition. Och självklart blir det god hummus”


Dessutom bjuder Eden in till en ny sommarupplevelse för stockholmarna: Bastun! Med en magisk utsikt över Riddarfjärden och Stadshuset öppnar den bokningsbara bastun som dessutom får en tillhörande vinbar där naturvin står i fokus och med lättare mat därtill. Här kan du svänga förbi och bastubada för att sedan slå dig ner på bryggan med en god flaska vin och svalka fötterna i vattnet. På söndagar blir det till tonerna av akustiska spelningar med lokala musiker och trubadurer.

”Eden blir en destination med många nöjen. Våra gäster kan ta en välförtjänt paus från asfalten och njuta av allt som hör sommaren till – god mat, dryck, gott häng, bad, dans. Lite extra taggad är jag på Dungen som i år får en lite annorlunda inriktning, “det kommer bli otroligt!” Säger Miranda Lundberg, kreativt ansvarig på Eden.

GLÖD och Mercado öppnar den 31 maj på Eden och bastun är bokningsbar från den 17 maj.

Läs mer och boka bord via edensthlm.se

Besöksadress: Smeduddsvägen 23
Telefon: 08-848077
Öppettider i vår- och sommar:
3 maj – 31 maj Onsdag – fredag: 17.00 – 00.00 Lördag: 11.00 – 00.00 Söndag: 11.30 – 17.00
31 maj – 3 september Måndag – tisdag: 17.00 – 00.00 Onsdag – lördag: 11.30 – 01.00 Söndag: 11.30 – 17.00

Fotograf: Kegen Lorentzon

RELATERAD LÄSNING