1

Efter fyra succélanseringar: Leif GW Persson lanserar ett eget bubbel

Sveriges Leif GW Persons vinportfölj säljer så att det knakar och är numera Sveriges mest sålda vinvarumärke. Tillsammans med Tegner Spirits & Wine lanseras nu ett franskt torrt mousserande vin som är producerat på 100% Chardonnay. Det är kort och gott – GW:s Bubbel.

Fotograf: Fredrik Etoall

Vår allas Leif GW Persson fortsätter sin framgångssaga som vinmakare med en total försäljning på nära 300 miljoner kronor. GW:s Röda säljer bäst i sitt segment och så även GW:s låda – hela 300 000 liter av GW:s låda säljs per månad och samtliga viner får goda recensioner. Nu lanserar Leif sitt femte vin i ordningen och denna gång ett mousserande från Frankrike. Blanc de Blancs är en term som används i Champagne för att berätta att vinet är gjort på en druva, vilken är Chardonnay. Druvan anses även som en av världens bästa för att producera mousserande viner vilket medfört att enbart dessa druvor använts till GW:s Bubbel.

”Det är något med bubblor som gör att man blir rätt glad. I champagne, och andra mousserande viner – eller ”bubbel” som vi säger i dagligt tal – är det väldigt gott om dem. Upp till en miljon i en vanlig butelj när de är som flest och de förhöjer både smaken på vinet och stämningen hos den som dricker det. Det är utav denna enkla anledning som jag har valt att döpa mitt senaste vin till GW:s Bubbel. Ett vin avsett för det festliga tillfället”, säger Leif i en kommentar.

GW:s Bubbel finns att beställa på Systembolaget.se från och med måndag 16 november.
Artikelnummer: 78196
Pris: 109 kr