Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Efter Hoojas succéburgare – nu presenterar Bastard Burgers Mårdis bilbingoburgare

Efter Hoojas succéburgare – nu presenterar Bastard Burgers Mårdis bilbingoburgare

av Christoffer Enquist

Efter Hoojas succéburgare: Det är i stolt samarbete med den norrländska musikduon Hooja som Bastard Burgers presenterar en ny signaturburgare. Med inspiration från den klassiska gatuköksburgaren har de tillsammans tagit fram Mårdis Bilbingoburgare som endast serveras i maj.

Hoojas

Hooja är musikduon från Gällivare som under 2022 toppade spellistorna med sina norrlandsinfluerade låtar. De turnerade landet runt och fick hela Sverige att nynna till ”Banan, Melon, Kiwi och Citron”. Nu beger de sig snart ut på turné igen men innan dess laddar de upp med att presentera sin andra burgare tillsammans med Bastard Burgers.

Precis som Hooja har Bastard Burgers Norrland som hemmaplan och under förra året teamade de ihop och presenterade signaturburgaren ”Maten är klar!”. Efter succén med blåbärsburgare är det nu Mårdis tur att stå i rampljuset. Inget vårtecken är så tydligt som när bilbingot drar i gång igen efter ett vinteruppehåll och till det krävs självklart en burgare. Mårdis Bilbingoburgare består av orientdressing, isbergssallad, 120 gram svenskt nötkött, dubbel ost och rostad lök. Mårdis berättar:

– De säger att allting har sin tid och nu är det bilbingoburgarens tid. Länge har den mycket lokala orientdressingen varit en väl bevarad hemlighet som endast slutna sällskap på bilbingon i Norrland haft tillgång till. Nu förändras allt, det är dags att det med sig, säger Mårdis.

Under förra årets samarbete med Hooja lanserades en milkshake med inspiration från succélåten ”Banan, melon, kiwi och citron” som duon döpte till ”Skakis”. Milkshaken gör comeback i mitten av maj och nytt för i år är att även en Hooja-öl lanseras. Hoojas lager bryggs av Skellefteå Bryggeri och är en stabil öl smaksatt med granskott. Ölen serveras hos Bastard Burgers under sommaren så långt lagret räcker.

För mer information om samarbetet och produkterna följ @bastardburgers och @hooja på Instagram och Tiktok eller besök bastardburgers.com/se här

RELATERAD LÄSNING