Hem Mat & Restaurang Efter sommarens succé – Scan släpper ännu en Gårdsmiddag

Efter sommarens succé – Scan släpper ännu en Gårdsmiddag

av Livets Goda

Sommaren har knappt börjat men redan har Scans middagsupplevelse Gårdsmiddag tagit alla köttfantaster med storm. Konceptet som hade premiär den 20 maj på gården Skattmansö, har därefter turnerat runt i Sverige på gårdar strax utanför Göteborg och Malmö och kommer även till Linköping den 12 augusti. Gårdsmiddagarna, som tar emot 100 gäster per tillfälle, sålde snabbt slut efter biljettsläppet i början på sommaren. Nu släpper Scan en till middag som äger rum den 19 augusti och håller till där allt startade – på gården Skattmansö i Uppland, ca en timme från Stockholm.

”Gårdsmiddag som koncept tillåter oss att visa upp hela vår verksamhet på ett naturligt sätt med köttet i fokus. Allt kött som Scan producerar kommer från svenska gårdar och tillsammans med våra bönder har vi länge varit en del av svensk landsbygd och mattradition. Med inramningen Gårdsmiddag vill vi visa att ursprung, god djurhållning och kreativ tillagning tillsammans utgör kärnan i äkta matglädje.” säger Anna Lind, Program Manager på Scan.

Om Scan Gårdsmiddag 2017
Scan Gårdsmiddag sker i samarbete med Restaurang AG, TOSO, Holy Smoke BBQ och Johannes Kök. Konceptet består av en matresa under sommaren med ett stopp på respektive gård. Alla fyra gårdar som är värdar för Gårdsmiddag är utvalda samarbetsgårdar och levererar i dag kött till Scan. Samtliga menyer har köttet i fokus men skiljer sig åt för att på så vis ge varje Gårdsmiddag en egen prägel och skapa fem olika kvällar som speglar respektive restaurang, gård och landskapet där gården verkar.


Schema för sommarens Gårdsmiddag:
• Den 20 maj: Matresan började på gården Skattmansö i Mälardalen där prisade Restaurang AG stod för menyn.
• Den 10 juni: Därefter gick stafettpinnen vidare till gården Bänatorp strax utanför Göteborg. TOSO höll i middagen med asiatiska influenser.
• Den 17 juni: Gårdsmiddag kom till Malmö och gården Börringe. Holy Smoke BBQ, nominerade till Sveriges bästa krog 2017, stod för smakerna som gick i rökens tecken.
• Den 12 augusti: Konceptet når gården Stora Greby strax utanför Linköping. Restaurangen Johannes Kök serverar en lokal grillmeny med bland annat Svensk Rapsgris från Scan.
• Den 19 augusti: Matresan avslutas på gården Skattmansö i Mälardalen där prisade Restaurang AG åter står för menyn.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING