Hem NyheterVinnyhet Ekologisk Grauburgunder från Wagner Stempel i Rheinhessen släpps den 26:e januari

Ekologisk Grauburgunder från Wagner Stempel i Rheinhessen släpps den 26:e januari

av Livets Goda

Den 26:e januari lanseras 2019 Grauburgunder från Weingut Wagner Stempel i ca 85 Systembolagsbutiker med varunr: 92676-01 | pris: 140 kr | 750 ml | alk. 12% VOL | inköpt kvantitet är 4 000 flaskor. Familjen Wagner driver egendomen i den lilla byn Siefersheim i Rheinhessen. Vinerna är ekologiskt certifierande sedan flera år tillbaka. 

Druvorna till vinet är hämtade från ett flertal vingårdar kring byn Siefersheim i Rheinhessens sydvästliga del. Rankorna växer i en vulkanisk jordmån rik på porfyr som ger vinerna en fin mineralitet. Grauburgunder är det tyska namnet på druvan Pinot Gris och odlas i ett flertal regioner i Tyskland.

2019 Wagner Stempel Grauburgunder har en torr, elegant smak med frisk fruktsyra samt insmickrande toner av gröna äpplen, honungsmelon och päron samt fin avslutande mineralitet. Årgång 2019 var en utmanande årgång för vinproducenterna i Rheinhessen. Det ombytliga vädret gjorde att arbetet ute i vingården var oerhört viktig. Weingut Wagner Stempel skördade samtliga sina vingårdar för hand vilket är en bidragande orsak till deras framgång med vinerna från årgång 2019.

Daniel Wagner formulerar sina tanker kring ekologiskt jordbruk som ”ett noggrant jordbruk, till och med ett överdrivet arbete i vingårdarna, med mycket manuellt arbete (nästan allt äger rum i vingårdarna). Vad som händer senare i källaren är bara en form för att bevara vad som har hänt hela året. Och det ska smaka så här, som året var och som vingårdarna var.”

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING