Hem NyheterVinnyhet Ekologisk nyhet i klimatneutral flaska – Doosberg Riesling 2021

Ekologisk nyhet i klimatneutral flaska – Doosberg Riesling 2021

av Livets Goda

På fredag den 3 mars lanseras ekologiska Corvers Kauter Doosberg Riesling 2021 i en 100 % koldioxidneutral flaska. Arvid Nordquist är stolt leverantör till den begränsade upplagan som utöver sin kvalitet bidrar till att aktivt minska klimatavtrycket.

Druvorna kommer från vingårdslägret Doosberg som är beläget i Rheingau, en region som varit den bästa regionen att producerat vin i Tyskland under många årtionden. Dr Corvers – Kauter har fått flera fina utmärkelser och blev nyligen utsedda till en av de bästa tyska producenterna i Vinum Weinguide 2023.

Kvalitet måste inkludera hållbarhet

Dr Corvers – Kauter ligger i framkant som en av Tysklands första producenter att arbeta med klimatneutrala förpackningar och hållbarhetsarbetet spelar en central roll i produktionen. Som ekologiska vinodlare insåg dom att de behövde vidta åtgärder gällande glasflaskan som står för nästan hälften av de totala koldioxidutsläppen i vinproduktionen.

– Corvers -Kauter står för kvalitet. En högkvalitativ produkt innebär helt enkelt ansvarstagande, hållbart tänkande – och handlande. För oss är definitionen att endast hållbara produkter kan vara av hög kvalitet” Säger Philipp Corvers, vinmakare på Dr Corvers – Kauter.

För den ekologiska vinmakaren Philipp Corvers är glasflaskan resultatet av konsekventa åtgärder för att motverka klimatförändringar. De klimatneutrala lättviktsflaskorna består av 85 % återvunnet glas och produceras med grön el från vattenkraft och biogas. Tack vare de lätta flaskorna kan man transportera större kvantiteter som i sin tur leder till minskade CO2 utsläpp. Resterande del av glasproduktionen som man ännu inte kommer åt kompenserar man med återplantering av skog via Climate Partner. *

Arvid Nordquists och Dr Corvers – Kauters likasinnade arbete mot en hållbar framtid är något som Erica Bertilsson, Hållbarhets-och kommunikationsdirektör på Arvid Nordquist, tycker är positivt.

– Corvers Kauter är ett fint exempel på arbete för att minska klimatfotavtrycket. Det är viktigt för oss på Arvid Nordquist att vi ständigt utvecklar vår portfölj i den riktningen för att leverera på våra hållbarhetsmålsättningar, säger Erica.

Traditionell metod till moderna viner

Druvorna i Corvers Kauter Doosberg Riesling, 2021 skördas noggrant för hand och därefter pressas druvorna skonsamt med traditionell korgpress. Jäsningen sker i stora ekfat och därefter får vinet vila i åtta månader. Det är en traditionell metod som görs precis som när Rheingau-vinerna producerades för 100 år sedan, på sin (hittills) bästa tid då de tillhörde de mest kända vinerna i världen.

Corvers Kauters Doosberg Riesling 2021 lanseras den 3 februari kl 10:00 på Systembolagets tillfälliga sortiment. Nr 94250, 199 kr

*Corvers Kauter använder sig av Climate partner för beräkning av koldioxidutsläppen kopplade till flaskan.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING