Hem NyheterNyhet WB Ekologisk premiumtonic skräddarsydd till Skagerrak Nordic Dry Gin

Ekologisk premiumtonic skräddarsydd till Skagerrak Nordic Dry Gin

av Livets Goda

Nu lanseras Ekobryggeriet Nordic Tonic Fläder Havssalt, unikt framtagen för att förhöja på bästa sätt smakerna i Skagerrak Nordic Dry Gin. Smaken är en kombination av sött och salt, med fläder som bas och havssalt som komponent. Detta självklart i symbios med tonicens beska.

För drygt ett år sedan lanserades Skagerrak Nordic Dry Gin, som på kort tid blivit inter-nationellt erkänd och prisbelönt för sin smak och flaskdesign. För att optimera kryddningen och lyfta smakerna i Skagerrak Nordic Dry Gin till högsta nivå, lanseras nu en till ginet skräddarsydd tonic. Detta i ett samarbete med Ekobryggeriet, tillverkare av Sveriges främsta ekologiska tonic med produktion på vackra Österlen i Skåne.

Den nya tonicens smak är en kombination av sött och salt, med fläder som bas och havssalt som spännande komponent. Självklart i symbios med tonicens beska.

Gin drink skapad av Emil Åreng

Skagerrak Nordic Dry Gin är framtagen av ledande bartenders från toppbarer i Sverige, Norge och Danmark, och har en klassisk kryddning med enbär, koriander och pomerans som bas, i kombination med potstilldestillerade vatten, maccerat av nordiska örter och kryddväxter.

I samband med den nya tonicen lanseras även en spännande signaturdrink med Skagerrak Nordic Dry Gin och Ekobryggeries tonic, framtagen av den prisbelönta bartendern Emil Åreng.

Ekobryggeriet Nordic Tonic Fläder Havssalt 20 cl kostar ca 16 kr och säljs på utvalda ICA-butiker samt online på delitea.se.

Skagerrak Nordic Dry Gin kostar 449 kronor och finns i Systembolagets beställnings-sortiment med artikelnummer 8170801, samt hos utvalda restauranger och barer.

Nordic Dry G&T

5 cl Skagerrak Nordic Dry Gin
10 cl Ekobryggeriet Tonic
Fläder
Havssalt

Häll upp i ett highballglas. Garnera med en sellerikvist och en nypa salt.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING