Hem NyheterVinnyhet Ekologiska Bardolino Chiaretto La Sogara Rosé i ny årgång

Ekologiska Bardolino Chiaretto La Sogara Rosé i ny årgång

av Livets Goda

Ekologiska Bardolino Chiaretto La Sogara Rosé tog den svenska marknaden med storm och sålde snabbt slut. Nu finns en ny årgång med samma förmånliga pris i Systembolagets Beställningssortiment och vissa butiker.

Ekologiska Bardolino Chiaretto

Ekologiska Bardolino Chiaretto La Sogara Rosé i ny årgång

La Sogara Rosé har fått 86 poäng av 100 av magasinet Livets Goda.
Den 1 mars 2023 sänktes priset från 101 kronor till 79 kronor.

 

Bardolino Chiaretto La Sogara Rosé 2022 finns i Systembolagets Beställningssortiment och i ett 20-tal butiker
Nr 2363 · Flaska 750 ml · 12,5 % · Pris: 79 kr

Vinet produceras av familjen Cottini. Chiaretto är den klassiska benämningen på rosévin från Bardolino som ligger öster om Gardasjön i norra Italien, där även Cottinis vineri ligger.

Vinframställning: Skörden brukar vanligtvis börja i slutet av september. Druvorna väljs ut och plockas för hand. Därefter avstjälkas och krossas druvorna. Sedan följer en kallmaceration där druvskalen är i kontakt med musten för att extrahera druvornas aromer, smaker och färg. Efter jäsning lagras vinet i rostfria ståltankar, i kontakt med sin jästfällning, tills det buteljeras.

Druvsorter: Corvina, Rondinella, Molinara

Familjen Cottini arbetar passionerat med att driva ett hållbart vinhus i harmoni med naturen i det böljande landskapet regionen erbjuder. Sedan många år tillbaka är all produktion från de egna vingårdarna ekologisk, de är certifierade för biodiversitet och är helt självförsörjande av energi via biomassa, sol och vindkraft.

RELATERAD LÄSNING