Hem NyheterVinnyhet Ekologiska Bassermann-Jordan Estate Riesling Trocken i ny årgång

Ekologiska Bassermann-Jordan Estate Riesling Trocken i ny årgång

av Livets Goda

Det är dags för ny årgång av Bassermann-Jordans Estate Riesling Trocken från Pfalz. Vinet är ett utmärkt exempel på den kvalitetsutveckling och innovation Pfalz genomgått sedan 1980-talet. Bassermann-Jordan Estate Riesling 2021 finns i ett fåtal utvalda butiker på Systembolaget.

Redan 1718 grundades Bassermann-Jordan och har sedan start satt sin prägel på utvecklingen i regionen. Bassermann-Jordan har ständigt legat i framkant när det handlat om att förnya allt från odling till regelverk och var en av grundarna bakom odlarorganisationen VDP, som var en protest mot dåliga massviner.

Utgångspunkten är orten Deidesheim och sammantaget förfogar Bassermann-Jordan över 49 hektar vingårdsmark. Det inkluderar mer än tjugo vingårdslägen varav en tredjedel är toppklassade, som Hohenmorgen, Kirchenstück, Jesuitengarten och Ungeheuer. Riesling var länge i fokus, men i dag odlas även andra druvsorter, både inhemska och internationella. All odling sköts i full harmoni med naturens egna villkor.

Fokus ligger på torra, lagringsdugliga viner med en tydlig syra och utpräglad mineralitet. Druvorna till Bassermann-Jordan Estate Riesling Trocken 2021 kommer från olika vingårdslägen i Deidesheim, Ruppertsberg och Forst och skördas för hand. Vinet lagras sex månader på sin jästfällning.

Bassermann-Jordan Riesling Estate Trocken 2021
Pris: 169 kr
Artikelnummer: 79332
Ekologiskt certifierat och veganvänligt

RELATERAD LÄSNING