Hem Vinvärlden Ekologiska Ca’ Montini Prosecco – när ett glas bubbel känns helt rätt!

Ekologiska Ca’ Montini Prosecco – när ett glas bubbel känns helt rätt!

av Livets Goda

Mousserande vin hör till livets festliga ögonblick men när sommarandan och spontaniteten faller på så är det lättare att finna de där stunderna när ett bubbel känns helt rätt. Ett vin som symboliserar det enkla och okomplicerade i livet är tveklöst prosecco, Italiens mest sålda vin utanför landets gränser. I grunden inget vin som aspirerar på storhet eller att vara ett alternativ till champagne, utan prosecco är älskat precis för vad det är och symboliserar – la vita italiana. Ekologiska Ca’ Montini Prosecco fångar den känslan rätt fint!

Bakom Ca’ Montini står familjen Pizzolo och Italiens största privatägda vinföretag, Enoitalia. Kanske har du provat något från firmans flaggskeppsegendom i Abruzzerna, Valle Reale. I de norra delarna av landet och vid Ca’ Montini så är det däremot mer klassisk Valpolicella men även Prosecco som gäller där det sistnämnda blir sommartipset.

Niklas om Ca’ Montini Prosecco Extra Dry

Skönt sommarflörtig doft där citronverbena lindar in den tropiska fruktigheten med kiwin i spetsen och där honungsmelon och gråpäron står för de mer klassiska markörerna för prosecco och glera-druvan i synnerhet. Små fina bubblor som smeker gommen, en initial diskret sötma, syra som ger textur och så saftiga stenfrukter som stramar upp vinet och hänger med hela vägen till det rätt långa avslutet med önskad och typisk beska som retar upp aptiten. En charmerande prosecco som definitivt har det lilla extra.

86 LGP

Charkbrickan känns inte alls långt borta när Ca’ Montini är i glaset och särskilt längtar man efter de lite kryddheta syditalienska salamisorterna där styrkan plockas ner av vinet. Men glöm inte heller bort Marconamandlarna som gnuggats in i havssalt!

Ca’ Montini finns i mer än 200 Systembolagsbutiker och en flaska (75 cl, 11%) kostar 99 kronor och har artikelnummer 77377. Finns Ca’ Montini inte i din föredragna butik kan du beställa det dit utan extra kostnad >>>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING