Ekologiska växtbaserade drycker från Kung Markatta

Livets Goda 19 Feb, 2019
Övrigt Nu tar varumärket Kung Markatta steget in bland de växtbaserade dryckerna i livsmedelsbutikerna och lanserar tre produkter som samtliga är ekologiska. Nyheterna mandeldryck, sojadryck och kokosdryck är veganska och utan tillsatt socker. - När man väljer våra växtbaserade drycker kan man lita på att de alltid är ekologiska, säger Maria Andersson, brand manager för Kung Markatta.

Utbudet av växtbaserade drycker har vuxit på senare år, men merparten av produkterna är konventionellt producerade. Ekologiska varumärket Kung Markatta lanserar nu mandel-, soja- och kokosdryck som alla är framtagna ekologiskt, med klimatkompenserade transporter och märkningar som KRAV och Ä-märket.

- Vi har ändå sedan vi grundades 1983 prioriterat vegetariska produkter. Nu ser vi att vegetariskt verkligen har slagit igenom i matlagningen i Sverige och intresset ökar även för drycker som kommer från växtriket. Då vill vi finnas där som ett självklart ekologiskt alternativ för konsumenterna, säger Maria Andersson, brand manager för Kung Markatta.

Guldlatte och overnight oats

De nya produkterna är goda att dricka precis som de är och de passar även perfekt till exempelvis smoothies, guldlatte, overnight oats och chiapudding.

  • Mandeldrycken har en mild smak av rostade mandlar, ekologiskt odlade i Italien. KRAV-märkt. 
  • Kokosdrycken har en fin smak av kokos och ris bidrar med en naturlig sötma som framhäver kokossmaken.
  • Sojadrycken är gjord på ekologiskt odlade sojabönor från Italien och har med sin neutrala smak många användningsområden i köket. KRAV- och Ä-märkt.

De växtbaserade dryckerna finns i livsmedelsbutikernas hyllor med kolonialvaror och behöver inte kylförvaras före öppnandet. Man hittar dem från vecka 7 hos Axfood, Bergendahls samt välsorterade livsmedelsbutiker inom dagligvaruhandeln.

Du har väl inte missat Whisky & Bourbons Specialutgåva: Jura & Bushmills

Du som är Premiummedlem laddar ner utgåvan >>> HÄR

Är du ännu inte Premiummedlem? 
Läs mer om Premium, vad som ingår och hur du går tillväga för att skaffa dig Premium >>> HÄR

Rekommendet pris i butik: Ekologisk Mandeldryck 22,90 kronor, Ekologisk Sojadryck 20,00 kronor, Ekologisk Kokosdryck 24,00 kronor.


Primörtur under Matrundan på Österlen

Whisky och Bourbon Under årets Matrunda på Österlen kan man följa med på…
24 May, 2019

Rysk ”lågalkohol-vodka” släpps på Systembolaget

Whisky och Bourbon Ryska White Lake Vodka 40% lanserades i mars 2017 och…
24 May, 2019

Organic Value – ett lyckat första besök i Sverige med fokus på Italien och ekologiskt

Vin Den 20:e maj besökte den Italienska vinmässan ”Organic Value” Sverige…
24 May, 2019

Stockholms Bränneri släpper Akvavit

Whisky och Bourbon Den 5 juni, 10:00 släpps Stockholms Akvavit som får sin…
24 May, 2019

Nytt utbildningssamarbete ska få fler kockar i arbete

Mat och Restaurang I ett gemensamt initiativ för att minska bristen på kockar…
24 May, 2019

Karibiska smaker i Årets Sill 2019

Mat och Restaurang Aldrig tidigare har Årets Sill haft en så stor och…
24 May, 2019

City Gross nya koncept: Mindre butiker i centrala lägen

Mat och Restaurang Bergendahls Food vill komma närmare kunderna i stadskärnorna och lanserar…
24 May, 2019

Kockarna som är vidare i Årets Kock 2019

Mat och Restaurang Nu är det klart vilka 24 kockar som går vidare…
23 May, 2019

Jameson tar fram drink till Sweden Rock – The Sweden Rocktail

Whisky och Bourbon För dig som i år besöker Sweden Rock Festival ges…
23 May, 2019

Kronan, höga kostnader för arbetskraft och myndighetskrångel hämmar svenska livsmedelsföretag

Övrigt Enligt den svenska livsmedelsindustrin är Sveriges styrkor jämfört med våra…
23 May, 2019

GLÖET vann guld i Women’s Wine & Spirits Awards i London

Vin Women’s Wine & Spirits Awards som anordnas i London har…
23 May, 2019

Larsa Foods inleder grillsäsongen med en ny grillost

Mat och Restaurang Efterfrågan på Halloumi och övriga grillostar har ökat markant i…
22 May, 2019

Årets Kock rekryterar Vanja Vilbern till Marknads- och Partnerchef

Mat och Restaurang – Jag ser verkligen fram emot att få vara med…
22 May, 2019

Den 1 juni lanseras Orval trappistöl på nytt

Whisky och Bourbon Orval är tillbaka! Den 1 juni lanseras Orval på Systembolaget.
22 May, 2019

Leif GW Persson lanserar GW:s Rosa

Vin Efter fjolårets succé med GW:s RÖDA och GW:s VITA har…
22 May, 2019

Talisker bjuder in till fiskeäventyr i Fiskebäckskil

Whisky och Bourbon Whiskyvarumärket Talisker lanserar ett fiskeäventyr i Fiskebäckskil tillsammans med Restaurang…
22 May, 2019

City Gross e-handel slår försäljningsrekord – lanserar fler matkassar

Mat och Restaurang City Gross e-handel fortsätter att gå starkt framåt i och…
22 May, 2019

Arla Köket® lanserar nya desserter

Mat och Restaurang Lagom till att sommaren gör entré lanserar Arla Köket fräscha…
22 May, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
22 May, 2019

Dags för Ostens Dag 27:e maj

Mat och Restaurang Nu firas snart ostens dag! Svenskar är storkonsumenter av ost…
22 May, 2019
Artikelarkivet