Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang El Taco Truck rullar in i matbutiken

El Taco Truck rullar in i matbutiken

av Livets Goda

Sveriges första food truck är äntligen tillbaka, men i helt ny form. Hösten 2020 börjar den ikoniska food truckens smakrika mexikanska street food att säljas i dagligvaruhandeln. När de rosa förpackningarna dyker upp på butikshyllorna är en helt ny vegansk produktlinje på plats.

Efter två års intensivt arbete är El Taco Truck, Sveriges första food truck, tillbaka men nu med produkter för butik. Till glädje för många fans av smakrik mexikansk street food, kommer produkterna säljas i dagligvaruhandeln (ICA, Coop och MatHem) från hösten 2020. Gamla favoriter som Guacamole och Chipotle Mayo, finns nu i smidiga förpackningar som gör det enkelt att bjuda på en autentisk mexikansk middag hemma vid köksbordet. När de rosa förpackningarna dyker upp på butikshyllorna är en helt ny vegansk produktlinje på plats. Från El Taco Trucks sida handlar det inte bara om en anpassning till den rådande trenden med ökad efterfrågan på gröna alternativ, utan även om att grundarna på ett personligt plan sett över sin konsumtion och med sitt företag vill ta ställning mot mer hållbara alternativ till köttindustrin.

– Den globala marknaden för växtbaserad mat ökar konstant, till vår stora glädje. När våra produkter nu kommer att finnas i matbutiker över hela landet har vi en fantastisk möjlighet att erbjuda smakrika måltider för hela familjen, som dessutom är helt växtbaserade. Utvecklingen från vår ”Pulled Pork” 2012 till en helt vegansk produktlinje är något som vi är enormt stolta över och som vuxit fram ur vår personliga konsumtion, säger Nikola Adamovic på El Taco Truck.

Bland produkterna som presenteras finns en vegansk on the go-linje med ”Heat and Eat” burritos. Den kommer i tre varianter: Black Bean, Sweet Potato och No Chik’n.

– Burriton är en av våra stora favoriter i det mexikanska köket. Den är perfekt som proteinrikt mellanmål eller lunch, man kan också komplettera den med salsa eller guacamole för en komplett middag, säger Niklas Bolle på El Taco Truck.

De nya produkterna tillverkas i sann El Taco Truck-anda. Smakrik, fyllig mat av högsta kvalitet med mindre socker och helt utan animaliska produkter och palmolja. Resultatet är högt näringsinnehåll med mycket smak. Genom att kombinera sortimentets olika produkter kan man på ett enkelt sätt gå från ett snabbt fylligt mellanmål till en härlig familjemiddag fullt av goda tillbehör till fredags-tacon. El Taco Trucks produkter har blivit omtyckta även för sin karakteristiska utformning. Estetiken är en viktig del av El Taco Truck som varumärke, och man har varit mån om att skapa fina förpackningar som går att ha framme på bordet när man har gäster.

Om El Taco Truck
Drömmen om El Taco Truck föddes under grundarnas resor till Kalifornien och Mexiko där de njutit av enkel, smakrik, autentisk mexikansk mat serverad från food trucks. Med en rosa food truck från 1967, ett passionerat intresse för det autentiska mexikanska köket och en stor dos av kämpaglöd, startade El Taco Truck 2012 en matrevolution på Stockholms gator genom att bli stadens första food truck. Grundarna Nikola och Bolle har båda en lång historia inom restaurangbranschen. Bolle har tidigare arbetat som hovmästare för välrenommerade krogar som Riche, Teatergrillen
och Taverna Brillo. Nikola växte upp i köken på Stockholmskrogar som hans pappa grundat. El Taco Trucks produkter kommer att finnas i dagligvaruhandeln (ICA, MatHem, Coop) från och med v 40. www.eltacotruck.se

– När vi lanserade Stockholms första food truck med smakrik mexikansk street food visste vi att vi inledde en lång spännande resa. Nu är det dags för nästa steg på den. Vi har länge drömt om att göra våra produkter mer lättillgängliga och utmana tankarna kring mexikansk mat. Att komma in i matbutikerna är resultatet av många års hårt arbete, säger Nikola Adamovic på El Taco Truck.

Produkter rek pris
Black Bean Burrito 29,90 kr
Sweet Potato Burrito 29,90 kr
No Chik’n Burrito 29,90 kr
Tomatillo Salsa 29,90 kr
Black Beans 29,90 kr
Mango Salsa 29,90 kr
Chipotle Mayo 36,90 kr
Guacamole 39,90 kr
Roasted Garlic Salsa 36,90 kr
Chipotle Salsa 36,90 kr

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING