Hem NyheterVinnyhet Elegans från Casablanca – Ritual Chardonnay 2018

Elegans från Casablanca – Ritual Chardonnay 2018

av Livets Goda

Den 10 november lanseras Ritual Chardonnay 2018 på Systembolaget – ett vin från det svala Casablanca i Chile. Ett klockrent exempel på den stil av chardonnay som gjort Casablanca så populärt som ursprung.

Viñedos Veramonte, producenten bakom Ritual Chardonnay, gjorde sitt första vin i Casablanca i Chile så sent som på slutet av 1990-talet. Trots det är de i dag väl etablerad som en av de mest ansedda producenterna i Casablanca, med eleganta viner som ger uttryck för det svala klimatet som närheten till Stilla havet ger. Sedan 2017 ägs Veramonte av Gonzalez-Byass, Spaniens ledande producent av kvalitetsvin.

Ritual Chardonnay 2018
Pris: 159 kronor
Artnr: 92778
Alkoholhalt: 13,5%
Restsocker: 1 gram/liter
Lanseras på Systembolaget 10 november
TSV 6000 flaskor (Tillfälligt Sortiment Volym)

Vinmakaren beskriver årgången på följande sätt:

– Utmärkta förhållanden, vintern, med mer än 400 mm regn, gav en bra grund, då tillgången på vatten börjar bli begränsad i Casablanca. En vår utan frost och en sval sommar gav bra syra, jämn mognad och viner med intensiva aromer, bra fräschör, tydlig frukt och bra struktur.

Veramonte arbetar sedan länge med att lägga om alla sina vingårdar till ekologisk odling, och från 2020 års skörd kommer samtliga viner att vara ekologiskt certifierade

– Ritual är Veramontes mest spännande serie, med fylliga, druvtypiska viner med riktigt snygga fat, säger Kalle Bengtsson, Brand Manager på Nigab. Att ha blivit utvald av Systembolaget i den stenhårda konkurrensen är ett härligt kvitto på kvalitetsarbetet hos Veramonte. Och den här listningen med Ritual Chardonnay 2018 kommer mindre än ett år efter den senaste listningen på Systembolaget med Veramonte Syrah Gran Reserva, avslutar Kalle.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING