Hem Vinvärlden Elegant nyhet från Brocard – Bourgogne Chardonnay 2016

Elegant nyhet från Brocard – Bourgogne Chardonnay 2016

av Livets Goda
 
Livets Goda om Brocard Bourgogne Chardonnay 2016
Efter en frostig, hagelsvår och kvantitetskapad årgång i området var det som till slut hamnade i vinkällarna av ypperlig kvalitet. Brocard levererar i många lägen mycket bra i årgången och det här är en snygg nyhet från huset som står sig väldigt väl. De inledande och väl avvägda smörnötiga tonerna avslöjar genast en generösare fathantering och vi inmundigar samtidigt en fräsch citrusfruktighet. Det är vad vi kallar en ytterst lovande inledning.
I gom blir vi inte heller besvikna, en lätt tropisk fruktighet med honungsslöja hintas, en läcker lemoncurdfärgad stringent sötma yppar sig och det mineraliska basspelet lägger en stram grund som ger både tyngd, skärpa och elegans åt vinet. En aromatisk pepparkrydda förlänger avslutet samtidigt som fruktfästet består. Här finns både längd och sammanhållen kraft tillsammans med en transparent och yppigt tillgänglig struktur. Det är sammantaget ett balanserat, elegant, ärligt och delikat vin som går rakt på sak och omedelbart bjuder på sig själv, men också samtidigt med en viss framförhållning tidsmässigt. Brocard vet att leverera de här vinerna som har en komplicerad process men underhållande inställning i glasen. Det är en beundransvärd konst i sig!
 
89 poäng / Livets Goda
 
Brocard Bourgogne Chardonnay 2016
Art.nr 76083, 129 kr, 12,5%
Bourgogne, Frankrike
 
Vid beställning om 6 flaskor (774 kr) så levereras vinerna i trälåda*. Naturligtvis går det även att beställa flaskorna styckvis. 
 
* Så länge lagret räcker
 
image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING