Hem Mat & Restaurang Elegant servering av flap och mästerlig champagne

Elegant servering av flap och mästerlig champagne

av Livets Goda

Elegant servering: Nu tänker ni säkert “champagne och kött, funkar det verkligen?”. Ja absolut, väljer du dessutom en flap av riktigt bra kvalitet (du kan få tag på flap från Wagyu) närmar du dig en rätt som nästan liknar en råbiffsservering. Servera med värdighet till påskens högtidsdagar och häll upp stora härliga glas med Charles Heidsiecks ypperliga Brut Réserve.

Elegant servering

Elegant servering av flap och mästerlig champagne

Ingredienser (4 personer)

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vinet

Charles Heidsieck Brut Réserve
Nr 77522 (750 ml) 12%, 559 kr, 93p
Champagne, Frankrike

Här presenteras en förtjusande cuvée där fokus ligger på de blå druvorna, särskilt pinot noir, och detta noterar den uppmärksamme genom förföriska inslag av röda bär, med hallon i framkant, följt av blomsteraromatiska toner, örtiga nyanser och en subtil touch av citrus i bakgrunden. Basvinet bär på en härlig rikedom som ger en något mer generös upplevelse både i doft och smak. Skolkrita, fransk nougat och rostat ljust bröd adderar ytterligare dimensioner, och dessa inslag följer med in i den komplexa resan där nötighet harmoniserar med stenfruktiga nyanser. Moussen, krämig och smeksam i sin textur, är aldrig påträngande och balanseras elegant av ett kalkigt syrligt avtryck. Eftersmaken präglas av renhet och lämnar en behaglig, långvarig eftersmak; det är verkligen imponerande att se hur detta hus konsekvent levererar på en sådan hög nivå år efter år. Ett sant mästerverk!

Kombination
Med flap av riktigt bra kvalitet närmar du dig en rätt som nästan liknar en råbiffsservering. Addera färsk pasta med citronsmak så spelar den här kombinationen på riktigt hög nivå där fräschören och de florala tonerna från champagnen ger grönkålen och köttet en riktigt fin längd. Det här är både lyxigt och väldigt gott!

Hitta champagnen på Systembolaget HÄR

RELATERAD LÄSNING