Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Emil i Lönneberga i flerpack från SIA Glass

Emil i Lönneberga i flerpack från SIA Glass

av Livets Goda

Emil i Lönneberga, Sveriges mest älskade unge, fyller 60 år i år, och vad vore bättre födelsedagspresent än en egen glass? SIA Glass lanserar nu glasstruten Emil i Lönneberga i flerpack. En busigt god glasstrut som görs av svensk färsk grädde med blåbärssylt. Glassen togs fram i samarbete med The Astrid Lindgren Company.

Emil i Lönneberga

Första boken om Emil i Lönneberga gavs ut för 60 år sedan, och 2023 lanserar halländska glassfabriken SIA Glass i samarbete med The Astrid Lindgren Company för första gången en glasstrut som heter Emil i Lönneberga. Glassen görs av svensk färsk grädde med blåbärssylt gjord på blåbär från den svenska skogen.

– Emil i Lönneberga är en fin representant för en värdering som vi verkligen står bakom – att barn har rätt att få vara just barn. Så den här nya glasstruten känner vi starkt för. Vi bryr oss om kvalitet och naturlig smak. Därför använder vi endast naturliga aromer och färger i glasstruten Emil i Lönneberga, säger Dan Bengtsson, marknadschef SIA Glass.

Från och med vecka 40 finns Emil i Lönneberga i flerpack (5 glasstrutar) i butiker över hela landet. Men glasstruten smyglanserades redan i våras på Astrid Lindgrens Värld i Småland och Junibacken i Stockholm, som ett första led i samarbetet mellan glassfabriken och The Astrid Lindgren Company:

– Det känns väldigt roligt med en glasstrut med Emils namn detta jubileumsår. Den Emil som Astrid Lindgren skapade har ett viktigt budskap till oss alla – barn som får vara barn gör världen bättre, säger Annika Lindgren, barnbarn till Astrid Lindgren och publicistiskt ansvarig på The Astrid Lindgren Company.

RELATERAD LÄSNING