Hem Whisky & Bourbon En alltigenom lysande gin – 94 poäng!

En alltigenom lysande gin – 94 poäng!

av Livets Goda


Gin Mare – En lysande gin från Spanien

Whisky & Bourbon om Gin Mare Mediterranean Gin
Varför krångla till saker och ting när det kan vara så rent, elegant och snyggt? Som med delikata Gin Mare till exempel, som drar det här med komplexitet till sin yttersta gräns med inslagen av citrus, apelsin, kryddnejlika, oliver, kardemumma, rosmarin, fänkål, lakritssälta, blommor och diskret basilika.
Allt spelar i harmoni och i samtakt och alla underordnar sig samtidigt stjärnan i bandet: enbärskryddan.
Tänk sedan mer musik och en låtproduktion i en elegant, silkig och len struktur som ger en formidabelt fyllig gomkänsla för att i avslut ha det torra och kryddiga bettet som svävar ut länge och väl och etsar sig fast i minnet och du vill bara spela om stycket igen och igen.    

Det bästa med Gin Mare är att den är så pass elegant och fyllig i kraften att vi njuter lika mycket av den i form av sval avec eller ren drink med en isbit, som i en mer rustik och försiktigt tonicmåttad GT med is och lime… i kupa.

Det här är alltigenom en lysande gin!

94 poäng / Whisky & Bourbon

Gin Mare Mediterranean Gin
Art.nr 86971, 42,7%
Pris: 459 kr (700 ml)
Spanien

Gin Mare kan ni beställa på Systembolaget här >>

GT på Whisky & Bourbons vis
Även om vi hugade ginälskare alltid är mottagliga för en perfekt GT, så är det trots allt i sommarvärmen som en bra gin bäst hittar sin plats. Vi föredrar vår Gin Mare med en kvalitativ tonic, serverat i ett stort kupat glas, insmort med lime, som även i glaset får samsas med lite citronskivor liksom rejäla isbitar. Mängden gin kontra tonic bör vara cirka 50/50 så länge som alkoholstyrkan ej överstiger 45 procent, därefter kan man börja blanda ut lite mer åt tonicens fördel.

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING